Naslovna » Izlasci » Izložbe » U10: Marija Strajnić – Auto-skulpture
U10: Marija Strajnić - Auto-skulpture
U10: Marija Strajnić - Auto-skulpture

U10: Marija Strajnić – Auto-skulpture

Umetnički prostor U10 ponovo će biti otvoren za posetioce samostalnom izložbom Marije Strajnić „Auto-skulpture“ od 15. do 23. maja 2020.

Radno vreme prostora je od utorka do subote od 12.00 do 20.00.

Marija Strajnić – Auto-skulpture

„Terminom auto-skulpture (auto – kao vozilo i kao odnos sa samim sobom) nazvala sam raznovrsne predmete koje stanovnici grada van parking zona postavljaju ispred svojih domova kako bi zauzeli deo javnog prostora radi privatnog korišćenja – parkiranja svojih vozila.

Ovi predmeti zajedno čine ilegalnu armiju objekata posebne ad hok estetike i simboličke poetike, pored toga što služe svrsi drugačijoj od svoje prvobitne, i kao takvi se programski recikliraju.

Projekat se bazira na istoimenoj foto-knjizi koja sadrži fotografije 100 auto-skulptura, na koje sam nailazila tokom šetnji po raznim delovima Beograda. Selekcija se sastoji samo od objekata čija prvobitna namena nije bila zauzimanje parking mesta (cigle, gajbice, štapovi, granje, kutije, sekundarne sirovine, itd.) i koji su napravljeni/odabrani specijalno za ovu namenu i za pojedinačnu upotrebu“, objasnila je Marija Strajnić, arhitetkinja, fotografkinja i ilustratorka.

Umetnički prostor U10 se nalazi u Ulici Kosovke devojke 3.

Posetioci bi trebalo da se pridržavaju propisanih mera zaštite (maska, rukavice, držanje odstojanja).

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.