Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Univerzitet Metropolitan: Rethink Redesign i pobednice takmičenja – MET Future Fashionista
Univerzitet Metropolitan: Rethink Redesign i pobednice takmičenja - MET Future Fashionista
Univerzitet Metropolitan: Rethink Redesign i pobednice takmičenja - MET Future Fashionista

Univerzitet Metropolitan: Rethink Redesign i pobednice takmičenja – MET Future Fashionista

Održano je još jedno takmičenje Univerziteta Metropolitan iz iz oblasti Modnog dizajna – MET Future Fashionista sa porukom „Rethink Redesign“.

Ovogodišnje MET Future Fashionista finale takmičenja realizovano je pod drugačijim okolnostima, zbog novonstale situacije i pandemije virusa korona, online i putem Zoom platforme. Takmičari i stručni žiri bili su u prilici da se upoznaju i razmene modne ideje.

Talentovani srednjoškolci su imali priliku da predstave svoje modno viđenje teme „Rethink Redesign“ i osvoje vredne nagrade za upis na prvu godinu studijskog programa Modni dizajn Fakultata digitalnih umetnosti, kao i partnera takmičenja, specijalnu nagradu Beogradske nedelje mode.

Prvo mesto za svoj rad i prezentaciju je osvojila Una Žilović (IV Beogradska gimnazija, Beograd) – vaučer od 1.500 €, za 1. godinu studija Fakulteta digitalnih umetnosti, na studijskom programu Modni dizajn, kao i specijalnu nagradu Beogradske nedelje mode.Promo

Drugo mesto i vaučer od 700 € za 1. godinu studija na Modnom dizajnu osvojila je Ana Vrbić (Škola za dizajn, Beograd), dok je treće mesto pripalo Lani Danilović (Grafička škola, Beograd) i vaučer od 500 €, takođe za 1. godinu studija na studijskom programu Modni dizajn FDU-a.

Članovi žirija za ovogodišnje modno takmičenje Univerziteta Metropolitan bili su eminentni modni stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom:

  • Nenad Radujević, direktor i osnivač Modnog studija Click, i autor modnog projekta Beogradska nedelja mode (Belgrade Fashion Week);
  • Tijana Pavlov, svetski poznata modna kreatorka, koja je osvojila modno tržište Jugoistočne Azije svojim unikatnim radom i predavala na prestižnim inostranim univerzitetima, a sada na Fakultetu digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan i
  • Katarina Samardžić, takođe profesorka FDU-a, svetski poznata dizajnerka kostima, koja je radila u SAD, i koja je počasni član je ULUPUDS-a od 2010. godine.

Univerzitet Metropolitan je još jednom nagradio talenat kreativnih srednjoškolaca i pružio im priliku da svoje akademsko obrazovanje nastave na najperspektivnijem i najtraženijem studijskom programu za modni dizajn u Srbiji i rgionu, uz dodatne benefite.