Naslovna » Izlasci » Pozorište » Zvezdara teatar: Predstava „Večera budala“ na letnjoj sceni na Tašmajdanu
Zvezdara teatar - Večera budala (foto: Sonja Žugić)
Zvezdara teatar - Večera budala (foto: Sonja Žugić)

Zvezdara teatar: Predstava „Večera budala“ na letnjoj sceni na Tašmajdanu

Zvezdara teatar učestvovaće na manifestaciji „Beogradska letnja scena – Pozorište na Tašmajdanu“.

Predstava ovog pozorišta, „Večera budala“, po tekstu Fransisa Vebera u režiji Božidara Đurovića, biće izvedena 11. i 12. jula 2020. od 21.00 na stadionu Tašmajdan.

Ulaznice za izvođenja na Tašmajdanu svi zainteresovani će moći da kupe od 1. juna na blagajni Zvezdara teatra ili onlajn, po ceni od 500 dinara. Mesta neće biti numerisana.

Takođe, svi koji su kupili ulaznice za predstave Zvezdara teatra koje su otkazane zbog pandemije virusa korona, moći će od 1. juna da refundiraju novac na blagajni pozorišta. Radno vreme blagajne biće radnim danima od 11.00 do 18.00.

Zvezdara teatar predstavlja… Večera budala

Na letnjoj sceni na Tašmajdanu, ljubitelji teatra ponovo će moći da uživaju u predstavama beogradskih institucionalnih i drugih pozorišta iz Srbije.

Predstava „Večera budala“ premijerno je izvedena u Zvezdara teatru 2008. godine, a za ovu predstavu i danas se traži karta više. Glumačku ekipu čine Milan Lane Gutović, Branislav Zeremski, Zoran Ćosić, Milan Tomić, Biljana Đurović, Nada Macanković i Bojan Žirović.

„Večera budala“ je dobro skrojena bulevarska komedija zabune u kojoj postoje svi elementi savršene večernje razbibrige. To je komedija o grupi ljudi koji jednom nedeljno organizuju večeru budala. Zadatak je da svako dovede po jednog kandidata koji ne zna zbog čega je pozvan, kako bi se na kraju izabrao pobednik, budala večeri.

„Ta priča svedoči o jednom društvenom sloju koji je duhovno opustošen, ali materijalno osiguran. Oni ne mogu podneti život bez zabave. U ovoj čarobnoj priči ispostavlja se da je ta „budala“ pametnija od svih njih. Komad ima divnu ideju i neobično je životan i razumljiv. Bavi se sudbinama malih, običnih ljudi, a po mom osećanju, njihove priče su zapravo najlepše životne priče“, kaže reditelj Božidar Đurović. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.