Naslovna » BG servis » Ada Ciganlija spremna za leto 2020.
Ada Ciganlija spremna za leto 2020. (foto: Beoinfo)
Ada Ciganlija spremna za leto 2020. (foto: Beoinfo)

Ada Ciganlija spremna za leto 2020.

Ada Ciganlija je spremna za leto 2020, za novu kupališnu sezonu čiji je početak pomeren zbog nepovoljnih vremenskih prilika.

Očekuje se da će nova kupališna sezona biti otvorena u toku sledeće nedelje.

Međunarodna komisija za kontrolu plaže dala je pozitivno mišljenje, te su stečeni i svi uslovi za otvaranje sezone.

Ovo izletište je dobilo sedam elektrovozila, od čega četiri rizort vozila, koja su dostupna građanima za besplatan prevoz od parkinga do kupališta, kao i tri minibusa koji će prevoziti građane od Kamenog grada za simboličnu cenu.

Ada Ciganlija spremna za leto 2020. (foto: Beoinfo)
Foto: Beoinfo

Direktor JP „Ada Ciganlija“, Robert Đukić, najavio je da će biti pojačana kontrola automobila kod vodoizvorišne zone, odnosno oko samog kupališta.

– Osim elektrovozila i minibuseva, i dalje imamo voziće koji će prevoziti građane po simboličnoj ceni. Ada je ekološka zona i trudimo se da iz godine u godinu zadržimo ekološku svest i očuvamo okolinu, zbog čega smo i nabavili elektrovozila. U planu je nabavka novih vozića koji će biti na elektropogon, kao i omogućavanje besplatnog ulaza za električne automobile – naveo je Đukić.

On je istakao da je Ada najveći sportsko-rekreativni centar u čiju infrastrukturu se ulaže sve više iz godinu u godinu.

– Rekonstruisani su svi sportski tereni, a sportski sadržaji obogaćeni. Takođe, Ministarstvo za turizam je omogućilo jednu trim stazu sa gumenom podlogom u dužini od 500 metara, a oni će u toku sledeće godine ovde otvoriti i veliku teretanu. Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu obezbedilo je sredstva za novi fudbalski teren sa veštačkom travom, što je, kao i sve ovde, besplatnog karaktera – rekao je Đukić i pozvao sugrađane da leto provedu na „beogradskom moru“. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.