Naslovna » Izlasci » Sajmovi » BeoPlantFair: Cvećem se mnogo toga može reći
BeoPlantFair: Cvećem se mnogo toga može reći
BeoPlantFair: Cvećem se mnogo toga može reći

BeoPlantFair: Cvećem se mnogo toga može reći

Na Beogradskom sajmu od 17. do 20. juna 2020. biće održan 25. Međunarodni sajam hortikulture – BeoPlantFair 2020.

Cveće je od davnina simbol pažnje i način da se iskažu osećanja. Jezik cveća nastao je u viktorijansko doba i od tada ljudi cvećem šalju poruke. Cvećem se mnogo toga može reći.

Iz bogate simbolike, ovog juna nedvosmisleno biramo znak novog početka, novu energiju, eleganciju i lepotu u kojoj vas pozivamo da zajedno uživamo…

Ova manifestacija Beogradskog sajma odvijaće se pod sloganom „Bašta u srcu grada“ u hali 3 i na otvorenom prostoru.

Tradicionalno, Sajam hortikulture obogatiće još tri tematske izložbe – 23. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode, 8. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i 4. Izložba organske proizvodnje Organic Fest.

Manifestacija predstavlja sve oblasti hortikulture – uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu, pejzažnu arhitekturu…

BeoPlantFair 2020: Program sajma raspoređen u četiri celine

Flora uključuje sadne i semenske materijale, dekorativne biljke, proizvodnju i preradu voća i povrća, unutrašnju dekoraciju, sisteme zalivanja, staklene bašte, mašine za hortikulturu, sredstva za prihranjivanje i zaštitu biljaka, te biljnu farmaciju i kozmetiku.

Zeleni dizajn se bavi uređenjem enterijera i eksterijera, održavanjem bašta, parkova i šuma, dendro materijalom, uz prezentaciju stručne literature i publikacija.

Darovi prirode i Organic Fest posvećeni su pečurkama i šumskim plodovima, medu i proizvodima od meda, lekovitim čajevima, melemima i balzamima, proizvodnji lekovitog i aromatičnog bilja, organskoj proizvodnji i baštovanstvu, organskim proizvodima i zdravoj hrani uopšte. Pred posetiocima je prilika da vide, probaju i kupe lekovite čajeve i meleme, med i preparate od meda, proizvode lekovitog i aromatičnog bilja, gljive i šumske plodove, fitokozmetiku, fitofarmaciju, stručnu literaturu…

MotoPlantExpo tradicionalno okuplja izlagače, proizvođače i distributere parkovskih i baštenskih mašina i opreme, male poljoprivredne, transportne i hortikulturne mehanizacije, mašina i alata za šumarstvo, zalivnih sistema i plastenika, parkovskog mobilijara, dečjih igrališta, fitnes i sportskih terena, alate i opremu za baštovanstvo, razne vrste materijala za uređenje bašta i vrtova…

U okviru stručnog pratećeg programa u petak 19. juna 2020. godine biće obeležen Dan pejzažne arhitekture.

Druženje, zabavni i interaktivni sadržaji za posetioce

Sajamski program, pored izložbeno prodajnog dela i edukativnog dela, za sve ljubitelje hortikulture, uključuje i zabavne sadržaje, kreativne radionice, takmičenja i nagrade za učesnike i posetioce.

Posetiocima sajma raznolikih poslovnih profila i ličnih afiniteta pruža se jedinstvena prilika da se upoznaju sa novim trendovima i brendovima u hortikulturi, pejzažnoj arhitekturi i prostornom planiranju, proizvodnji i primeni lekovitog i aromatičnog bilja, novim tehnologijama u gajenju bilja, da saznaju više o značaju i lekovitim dejstvima preparata od meda i još mnogo toga.

Radno vreme sajma:
sreda-subota, 17-20. jun: 10.00 do 18.00
Ulaz i parking su besplatni za posetioce.

(danubeogradu.rs)