Naslovna » Izlasci » Akcije » Besplatne ekološke radionice Zvezdarskog ekološkog centra – Zec
Besplatne ekološke radionice Zvezdarskog ekološkog centra - Zec
Besplatne ekološke radionice Zvezdarskog ekološkog centra - Zec

Besplatne ekološke radionice Zvezdarskog ekološkog centra – Zec

Zvezdarski ekološki centar – Zec, u saradnji sa Opštinom Zvezdara, organizovaće besplatne ekološke radionice u Mesnoj zajednici „Zeleno brdo“.

U saradnji sa Opštinom Zvezdara, od 11. juna 2020, svakog četvrtka od 18.00 do 20.00, zainteresovani će moći da učestvuju u radionicama „Kreativna odgovornost – može svako jer je lako“.

Tema prve radionice je Svetski dan zaštite životne sredine, tokom koje će svi učesnici dobiti zadatak da zajedno izrade prostorni kolaž – asemblaž od neopasnog ambalažnog otpada.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Osnovni cilj radionica je podizanje ekološke svesti šire javnosti i ukazivanje na značaj očuvanja životne sredine i zdravlja ljudi i planete Zemlje.

Tokom radionica polaznici će učiti i o značaju reciklaže i ponovne upotrebe neopasnog otpada, razumevanja važnosti adekvatnog upravljanja otpadom, razvijanja navika primarne selekcije, kao i o tehnikama kreativne reciklaže – primeni odbačenog neopasnog otpada u izradi umetničkih i upotrebnih predmeta.

Zvezdarski ekološki centar – Zec ove godine obeležava pet godina postojanja tokom kojih je realizovan veliki broj ekoloških projekata i humanitarnih akcija. (danubeogradu.rs)