Naslovna » BG servis » Besplatno odnošenje kabastog otpada od 6. do 12. juna 2020.
Gradska čistoća: Besplatno odnošenje kabastog otpada (foto: Pixabay)
Gradska čistoća: Besplatno odnošenje kabastog otpada (foto: Pixabay)

Besplatno odnošenje kabastog otpada od 6. do 12. juna 2020.

Besplatno odnošenje kabastog otpada organizovaće JKP „Gradska čistoća“, umesto samo prvog vikenda u mesecu, tokom cele nedelje.

Od 6. do 12. juna 2020, Beograđani koji raspolažu većim količinama tog otpada, treba da se jave „Gradskoj čistoći“ besplatnim pozivom na broj telefona 0800/000-807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti. Radnici „Čistoće“ će ubrzo izaći na teren i ukloniti otpad, kako se ne bi gomilao na javnim površinama i ometao pešake i saobraćaj.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić podseća da se usluga odnošenja kabastog otpada svakog drugog dana, izuzev prvog vikenda u mesecu, naplaćuje u skladu sa cenovnikom tog preduzeća.

Besplatno odnošenje kabastog otpada ne odnosi se na spada šut i drugi građevinski otpad.

Ova usluga je besplatna samo za fizička lica.

– Kabasti otpad je često sastavni deo „divljih“ deponija. JKP „Gradska čistoća“ u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine počelo je akciju saniranja 24 takve deponije na teritoriji osam beogradskih opština. Kako bi se smanjila mogućnost ponovnog formiranja nelegalnih smetlišta, „Čistoća“ je pokrenula različite edukativne kampanje i akcije poput besplatnog odnošenja kabastog otpada svakog prvog vikenda u mesecu. Po dosadašnjem iskustvu, znamo da se sa lepim vremenom povećava i količina kabastog otpada na beogradskim ulicama, verovatno usled renoviranja i preuređenja domova. Zato smo odlučili da i ove godine izađemo u susret sugrađanima i olakšamo im odnošenje kabastog otpada. Fizička lica će tokom cele naredne nedelje moći da ostave nepotrebne kabaste stvari ispred svojih dvorišta ili pored najbližih kontejnera, odakle će ih naše ekipe odneti bez ikakve novčane naknade – kaže Popadić.

„Čistoća“ apeluje na sugrađane da iskoriste ovu besplatnu akciju kako se kabasti otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu, kada nesavesni pojedinci, u želji da izbegnu plaćanje ove usluge, kabasti otpad ostavljaju na za to nepredviđene javne površine.

Sve informacije o uslugama „Gradske čistoće“ dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs. (Beoinfo)