Naslovna » Izlasci » Festivali » Drugi Festival francuskog filma u Drive in bioskopu na Adi
Drugi Festival francuskog filma u Drive in bioskopu na Adi
Drugi Festival francuskog filma u Drive in bioskopu na Adi

Drugi Festival francuskog filma u Drive in bioskopu na Adi

Drugi Festival francuskog filma biće održan u Drive in bioskopu na Adi od 24. do 27. juna 2020. Predviđen je i prateći online program.

Drive in bioskop „pod zvezdama“ na Adi od 24. juna postaće bogatiji za filmska ostvarenja koja nam stižu iz Francuske u okviru drugog Festivala francuskog filma.

Program festivala koji će posetioci moći da prate iz svojih automobila, činiće četiri naslova koja će premijerno biti prikazana na velikom platnu Drive in-a na Adi, dok će prateći program koji će činiti osam filmova biti prikazan na platformi Moj OFF. Planirano je da na platformi svakog dana budu prikazana po dva besplatna filma.

Festival francuskog filma: „Noćna smena“ i „Prevodioci“

Festival će u sredu, 24. juna od 21.00, otvoriti francuska krimi-drama „Noćna smena“ (Police) rediteljke An Fontejn (Anne Fontaine) koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu. Fontejn je poznata i po biografskoj drami o životu modne ikone Koko Šanel (Coco avant Chanel) iz 2009. godine, u kojoj je glavnu ulogu tumačila poznata francuska glumica Odri Tatu (Audrey Tautou).

„Noćna smena“ film koji svoj život započinje 2020. godine, prati tri policijska službenika koji dobijaju zadatak da ilegalnog migranta isprate do aerodroma Šarl de Gol i smeste ga u avion kojim je planirano da se po naređenju, vrati u svoju domovinu. Međutim, kada kolege saznaju pravu istinu, moraju da naprave težak izbor.

Glavnu žensku ulogu u filmu tumači belgijska glumica Virdžinija Efira (Virgine Efira). U muškim ulogama našli su se Omar Si (Omar Sy) i Gregori Gadebois (Gregory Gadebois).

Poslednjeg dana festivala biće prikazan triler francusko-belgijske koprodukcije „Prevodioci“ (Les traducteurs).

U filmu, u kome grupa prevodilaca zatvorena u bunkeru radi na prevodu čuvene trilogije, jednu od glavnih uloga tumači francuski glumac Lamber Vilson (Lambert Wilson). Pored Vilsona, koji je za ulogu u „Matriksu“ okarakterisan kao neko ko je „uspeo veoma uspešno da savlada svoj francuski akcenat i tečno govori engleski“, u filmu se pojavljuju i Rikardo Skamarki (Riccardo Scamarci), Olga Kirilenko (Olga Kurylenko) i Eduardo Norijega (Eduardo Noriega).

Festival francuskog filma organizuju Francuski institut u Srbiji, Kombank dvorana i MCF Megakom film.

Festival francuskog filma i u Drive in i open air formatu!!!

Festival Francuskog filma koji će biti održan u bioskopu na Adi od 24. do 27. juna posebno će obradovati i one koji vole da uživaju u filmu pod vedrim nebom, ali van svojih automobila.

Naime, tokom četiri dana trajanja festivala posetiocima će biti omogućeno da filmove, takođe gledaju i u improvizovanim bioskopskim stolicama sa obaveznim razmakom, a ulaz je besplatan.

I dok će u toku trajanja festivala, za mesto na parkingu biti potrebna rezervacija, ljubiteljima francuske kinematografije koji žele da uživaju u delu Open air bioskopa savetuje se da dođu ranije i zauzmu svoje mesto „pod zvezdama“. Kapacitet je 500 mesta, a rezervacija nije potrebna.

Ukoliko pak dođe do kiše, projekcije francuskog filma biće premeštene u Kombank Dvoranu. Ulaz će biti slobodan, a maksimalan broj je 500 posetilaca. (danubeogradu.rs)

Treće veče Festivala francuskog filma u Drive in bioskopu na Adi, zbog neplaniranih tehničkih problema, umesto najavljivane projekcije filma „Klub razvedenih“ (Divorce club) biće rezervisano za dramu francusko-italijanske koprodukcije „Gloria Mundi“, koja je svoje prvo prikazivanje doživela na ovogodišnjem FEST-u.

Festival francuskog filma – program

Festival francuskog filma - program

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.