Naslovna » Izlasci » Film » Filmsko veče na Cvetnom trgu: Istina
Filmsko veče na Cvetnom trgu
Filmsko veče na Cvetnom trgu (foto: Evropski pokret u Srbiji)

Filmsko veče na Cvetnom trgu: Istina

Filmsko veče na Cvetnom trgu biće održano u četvrtak, 11. juna 2020. od 20.30, a na programu je francuski film „Istina“.

Evropski pokret u Srbiji organizovaće na beogradskom Cvetnom trgu filmsku projekciju na otvorenom. Veče je deo obeležavanja Dana Evrope, 9. maja, ali nije moglo biti organizovano u maju zbog mera sprečavanja širenja virusa korona.

Ulaz je slobodan, a broj mesta je organičen na 100, uz poštovanje preporučenih mera dozvoljene udaljenosti među posetiocima.

Film „Istina“ (La Vérité, 2019) otvorio je festival u Veneciji prošle godine i bio nominovan za glavnu nagradu, Zlatnog lava.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Glavne uloge tumače Katrin Denev, Žilijet Binoš i Itan Hok. Režirao ga je japanski reditelj Hirokazu Korida koji je u Kanu 2018. osvojio Zlatnu palmu za film „Kradljivci“ (Shoplifters). Iste godine dobio je priznanje Donostia za životno delo na festivalu u San Sebastijanu.

Evropski pokret u Srbiji tradicinalno organizuje Filmsko veče za Dan Evrope već petu godinu i do sada su bili prikazani italijanski film „Mladost“ Paola Sorentinija, francusko-nemački „Franc“ Fransoa Ozona, zatim francuski „Limijer“ Tjerija Fremoa i italijanski „Magične noći“ Paola Vercija. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.