Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „Za naš kej“ na Savskom keju
Izložba "Za naš kej" na Savskom keju (foto: Vladimir Čadež)
Izložba "Za naš kej" na Savskom keju (foto: Vladimir Čadež)

Izložba „Za naš kej“ na Savskom keju

Izložba fotografija „Za naš kej“ biće otvorena u nedelju, 28. juna 2020. u 12.00 na platou Savskog keja kod Teatra na Savi.

Na kraju Nehruove ulice, kod okretnice autobusa 45, neformalno udruženje građana „Ne dam Kej“, organizacijom ove postavke nastavlja da se zalaže za očuvanje Savskog keja i njegovo održavanje u skladu sa potrebama stanovnika novobeogradskih blokova, ali i svih ljubitelja beogradskih reka.

Kako je savski kej izgledao nekada, a kako sada? Kako bi građanke i građani Beograda voleli da kej izgleda i koje sadržaje bi želeli na njemu?

Kako bi kej izgledao sa još više zelenila, sa sređenim pešačkim i biciklističkim stazama i sa plažom na mestu na kojem je ona nekada davno i postojala?

Za naš kej: nekada, sada, u budućnosti…

Izložba "Za naš kej" na Savskom keju (foto: Nebojša Tomanović)
Foto: Nebojša Tomanović

Ta, ali i brojna druga pitanja postavljaju se izložbom fotografija „Za naš kej“ i u komunikaciji sa posetiocima dolazi se do mogućih odgovora.

Fotografije na izložbi podeljene su u nekoliko tematskih celina: komercijalni sadržaji, saobraćaj na keju, uređenje keja, zelene površine… Posetioci će imati priliku da vide fotografije nastale na ovoj zelenoj oazi pre nekoliko decenija, kada je kej izgledao potpuno drugačije, ali i predloge za njegov budući izgled.

Posetioci izložbe imaće priliku da iskažu svoje želje u vezi sa budućim izgledom keja, i da razmene mišljenja i ideje sa svojim komšijama, ali i stručnjacima i borcima za očuvanje životne sredine. (danubeogradu.rs)