Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert na Zidiću: Beti Đorđević & Trio
Koncert na Zidiću: Beti Đorđević & Trio
Koncert na Zidiću: Beti Đorđević & Trio

Koncert na Zidiću: Beti Đorđević & Trio

Dom omladine Beograda 30. juna od 20.00 na Platou Milana Mladenovića organizuje koncert sastava Beti Đorđević & Trio. Ulaznice se ne naplaćuju.

Koncertom na Zidiću vokalne dive naše muzičke scene, uz najlepše džez standarde iz njenog bogatog repertoara, DOB će obeležiti Svetski dan džeza koji se slavi 30. aprila, ali koji je zbog pandemije koronavirusa širom sveta ove godine protekao bez koncertnih nastupa.

Svetski dan džeza obeležava se kao zvaničan UNESCO praznik. Džez se u zvaničnim dokumentima UN od 2011. godine vidi kao „sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudima“.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival od 2012. redovno obeležavaju ovaj dan organizovanjem koncerata, čija misija je promovisanje značaja džeza i popularizacija ovog muzičkog pravca kod najšire publike.

Dva meseca kasnije, koncert na popularnom Zidiću Doma omladine Beograda 30. juna, biće prilika da se okupljeni podsete na lepotu, snagu i aktuelnost džez muzike.

Beti Đorđević u pratnji Trija (Milovan Paunović – klavijature, Slaviša Pavlović Stenli – bas, Saša Radojević Žule – bubnjevi) otpevaće neke od najlepših džez standara, kojima je svojom specifičnom interpretacijom podarila novi život. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.