Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Letnje akcije
Kreativni centar: Letnje akcije
Kreativni centar: Letnje akcije

Kreativni centar: Letnje akcije

Istraživanja pokazuju da se razvoj čitalačkih veština usporava kod dece koja tokom leta ne čitaju, što se odražava na njihove opšte čitalačke sposobnosti, veoma značajne za dalje školovanje.

Kako bi kod dece podstakli čitanje tokom leta, roditelji mogu da učine sledeće:

  • da izaberu pravi trenutak za čitanje ukoliko se radi o predškolcima (u parku, u kolima, pred spavanje…),
  • da se potrude da knjiga bude nezaobilazan deo prtljaga ako dete nekud putuje, ali i
  • da s detetom odu u biblioteku ili knjižaru kako bi ono samo izabralo knjigu koju želi da čita.

Kada se pomene čitanje tokom letnjeg raspusta, najčešće se pomisli na lektiru. Međutim, to mogu biti i duhovite knjige, književni serijali, knjige iz popularne nauke, kao i romani, zbirke priča ili pesama.

Kako bi deci i mladima ponudio zanimljive knjige za čitanje tokom letnjeg raspusta, Kreativni centar je pripremio čitaocima svih uzrasta odlična izdanja po izuzetno povoljnim cenama!

Čitaoce Kreativnog centra do kraja leta očekuje deset prodajnih akcija. Svaka od njih trajaće nedelju dana, tokom kojih će osam tematski odabranih knjiga biti na popustu od 40%.

Letnje prodajne akcije Kreativnog centra važiće do 31. avgusta samo u Klubu knjižari Kreativni centar (Makedonska 30, Beograd) i na sajtu.

U toku je prva Letnja akcija Žurka, koja će trajati do 28. juna. U ponudi je osam knjiga namenjenih različitim uzrastima od kojih vam predstavljamo dva izdanja za tinejdžere…

Kreativni centar: Druženje, izlasci i zabavljanjeKreativni centar: Druženje, izlasci i zabavljanje

Čitajući ovu knjigu tinejdžeri će saznati da lepo ponašanje zaista može da utiče na njihov društveni život i da im olakša sklapanje i održavanje prijateljstava i veza sa onim posebnim osobama koje su im malo više od prijatelja.

U ovoj knjizi tinejdžeri će pronaći: kako da se upoznaju s ljudima i ostave dobar prvi utisak, kako da započnu razgovor, kako da slušaju, kako da steknu nove drugove, koji su učtivi načini rešavanja problema s prijateljima, šta da kažu kad ih neko pritiska da probaju drogu…

Pa, onda i… zašto su drugovi ponekad zlobni, kako da pozovu nekog na izlazak, kako da pristanu na poziv (ili da ga odbiju) kada njih neko pozove da izađu, šta da rade kad je vreme za raskid, šta ukazuje na to da su u vezi u kojoj ih partner zlostavlja, nešto o lepom ponašanju u seksu… i još mnogo toga.

Kreativni centar: Stand by meKreativni centar: Stand By Me

Najbolji prijatelj će uvek biti uz tebe! To najbolje znaju Moli i Bet pošto su i u najlepšim i u najbolnijim trenucima uvek bile tu jedna za drugu.

Zato su se veoma rastužile kada su saznale da njihov voljeni rođak Grejam pati zbog jednog davno prekinutog prijateljstva. Odlučile su da mu pomognu i povele ga u Rikovu prodavnicu, gde su se prolaskom kroz tajanstvena vrata svi vratili u 1960. godinu.

Nije bilo lako snaći se, ali su devojčice ubrzo otkrile da je ipak moguće pronaći izgubljenu prijateljicu čak i u vremenu u kojem nema Instagrama, a brojevi telefona se nalaze u nekoj debeloj knjizi pod nazivom „telefonski imenik“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.