Naslovna » Izlasci » Film » Povratak u bioskop: Bioskopi u Srbiji biće otvoreni od 1. jula 2020!
Povratak u bioskop: Bioskopi u Srbiji biće otvoreni od 1. jula 2020!
Povratak u bioskop: Bioskopi u Srbiji biće otvoreni od 1. jula 2020!

Povratak u bioskop: Bioskopi u Srbiji biće otvoreni od 1. jula 2020!

Pod sloganom „Povratak u bioskop„, od 1. jula 2020, posle tri meseca pauze zbog virusa korona, ponovo će raditi bioskopi u Srbiji.

Podržavajući jedinstvenu misao, da nam je socijalizacija danas potrebnija više nego ikad, publika će svoje omiljene filmove, u odabranom društvu, moći konačno da gleda iz bioskopske fotelje i na velikom platnu.

29. jun 2020: Bioskopi ostaju zatvoreni zbog pogoršavanja situacije sa virusom korona, a direktor Kombank dvorane i distributerske kuće „Megakom film“ Igor Stanković kaže da je trenutno nemoguće predvideti kada ćemo ponovo gledati filmove u salama.

U duhu solidarnosti, cena karata za filmove će tokom trajanja akcije od 1. do 15. jula u svim bioskopima biti po simboličnoj ceni od 200 dinara. Cena će važiti za sve filmske projekcije.

Repertoar će u svim bioskopima biti isti, a činiće ga dvadesetak filmskih naslova. U pitanju su filmovi iz tekuće i prethodne godine, koji su se izdvojili svojom gledanošću i kvalitetom, kao i filmovi kojima je usled nastupanja pandemije, prekinuto bioskopsko prikazivanje.

Posle završetka akcije, od 15. jula, na repertoarima bioskopa naći će se i prve premijere.

Povratak u bioskop – sjajna inicijativa

– Filmski centar Srbije (FCS) snažno podržava ovu akciju Sekcija distributera i prikazivača Grupacije kinematografije, posebno imajući u vidu da smo se tokom vanrednog stanja obraćali Vladi Republike Srbije, sa molbom za pružanje pomoći njima, ali i drugim akterima filmske industrije u Srbiji. Prepoznali smo da su distributeri i prikazivači prvi osetili prekid u radu, a da će se poslednji vratiti normalizaciji u poslovanju. Pored toga, FCS je uložio značajna sredstva i energiju u razvoj i osavremenjivanje bioskopske infrastrukture širom Srbije, i jedan od naših prioriteta je da se ova grana filmske industrije što brže oporavi, ali i poboljša, nakon perioda u kome nije imala mogućnost da ostvari prihode. Sa zadovoljstvom se pridružujemo ovoj sjajnoj inicijativi – izjavio je direktor FCS-a Gordan Matić.

Veliku akciju „Povratak u bioskop“, inicirale su Sekcije distributera i prikazivača u Grupaciji kinematografije koje su uputile molbu za podršku Filmskom centru Srbije i Privrednoj komori Srbije, što su ove institucije i prihvatile. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.