Naslovna » BG svaštara » TV i online program » Svetski dan muzike 2020: Koncert Rema Ancovina i Flavija Boltra
Svetski dan muzike 2020: Koncert Rema Ancovina i Flavija Boltra (detalj sa plakata)
Svetski dan muzike 2020: Koncert Rema Ancovina i Flavija Boltra (detalj sa plakata)

Svetski dan muzike 2020: Koncert Rema Ancovina i Flavija Boltra

Svetski dan muzike biće obeležen 21. juna, a Italijanski institut za kulturu tim povodom prikazaće na svojim online kanalima prigodan koncert.

To će biti premijera ekskluzivnog nastupa uživo potpuno novog dua koga čine pijanista i kompozitor Remo Ancovino, vodeći predstavnik savremenog italijanskog pijanizma, i Flavio Boltro, jedan od najznačajnijih italijanskih džez trubača.

Umetnički susret ove dvojice izvanrednih muzičara obuhvatiće izvođenje kompozicija maestra Ancovina koje će ovom prilikom biti obogaćene lirikom Boltrove trube. Njihova sugestivna muzika u savršenom je skladu sa proslavom letnje ravnodnevnice, simbolom buđenja prirode.

Koncert se može pogledati na online kanalima Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu (YouTube, Facebook, Twitter i Instagram) u nedelju 21. juna od 12.00.DuB - vinjeta: Online program

Remo Ancovino, pijanista i kompozitor, smatra se jednim od najafirmisanijih, najinovativnijih i najeklektičnijih predstavnika savremene instrumentalne muzike, kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou. Dobitnik je mnogih prestižnih nagrada, komponovao je i filmsku muziku, nastupao u najznačajnijim svetskim sala i poznatim festivalima.

Flavio Boltro, jedan od najvećih italijanskih trubača, prisutan je na svetskoj džez sceni već više od 20 godina. Svirao je na najpoznatijim džez festivalima. Bio je član i Francuskog nacionalnog džez orkestra i u sastavima nekoliko doajena džeza. Objavio je nekoliko albuma. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.