Naslovna » BG servis » Zemun, leto 2020: Pontonski most do plaže Lido
Pontonski most do plaže Lido (foto: beograd.rs)
Pontonski most do plaže Lido (foto: beograd.rs)

Zemun, leto 2020: Pontonski most do plaže Lido

Pontonski most do plaže Lido montira Pontonjerska jedinica Vojske Srbije jer bi kupališna sezona trebalo da počne u nedelju, 5. jula 2020.

Opština Zemun i Turističko-kulturni centar Zemun, bez obzira na aktuelnu situaciju sa vodostajem i epidemijom virusa korona, rade na tome da sve pripreme za početak nove kupališne sezone na plaži Lido.

U pripremi je boga kulturno-umetnički i rekreativni program, pešačke ture po Velikom ratnom ostrvu.

Rečna flotila kopnene Vojske Srbije sa svojim pontonjerskim jedinicama montira pontonski most od Zemunskog keja do plaže Lido, dužine od 330 do 360 metara, u zavisnosti od vodostaja. Širina pontonskog mosta koju koriste pešaci i vozila komunalnih službi je 215 centimetara.

U saradnji sa nadležnim institucijama biće obezbeđeni svi uslovi za prijatan boravak na „zemunskom moru“, uređena plaža i tereni za sportove na pesku, pijaća voda i tuševi, kao i ugostiteljski pultovi.

Postavljanje pontonskog mosta (foto: beograd.rs)
Postavljanje pontonskog mosta (foto: beograd.rs)

Posebna pažnja biće posvećena sprovođenju preventivnih mera u zaštiti od virusa korona, poput redovne dezinfekcije plaže i mobilijara, kao i držanja propisane distance među posetiocima.

Plaža Lido biće na raspolaganju građanima do 1. septembra 2020. svakoga dana od 9.00 do 19.00, a o bezbednosti građana brinuće čuvarske i spasilačke ekipe, kao i dežurna medicinska služba.

Prelazak pontonskog mosta je besplatan. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.