Naslovna » BG servis » Borba protiv komaraca na više lokacija u Beogradu
Borba protiv komaraca na više lokacija u Beogradu (foto: Pixabay)
Borba protiv komaraca na više lokacija u Beogradu (foto: Pixabay)

Borba protiv komaraca na više lokacija u Beogradu

Tretman suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje vršiće se danas na više lokacija u Beogradu, preciznije u Zemunu i Surčinu.

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine već su sprovele akcije u Sremčici 1, 2, 3, 4 i 5, dok će se od 18.00 boriti protiv komaraca u Zemunu – Gornji i Donji grad, u naseljima Sava Kovačević, Sutjeska, Bački Ilovik, Kalvarija, Vojni put, Novi grad, Altina 1 i 2, Nova Galenika, Plavi horizonti, Zemun polje i Batajnica 1, 2, 3 i 4.

Iz JKP „Gradska čistoća“ saopšteno je da će večernja akcija od 21.00 obuhvatiti SC „Surčin“, SAJ „13. maj“, Soko Salaš, Ratno ostrvo, Pregrevicu, park Jelovac, Bojčinsku šumu, Progar, Nautičko selo i Ratno ostrvo (desna strana od Pupinovog mosta od ušća Save u Dunav).

I (privredna) avijacija protiv komaraca

Pored suzbijanja komaraca sa zemlje i vode, tokom ove nedelje očekuje se i angažovanje privredne avijacije kako bi se tretman na smanjenju broja komaraca u Beogradu dodatno obavljao i iz vazduha.

Termalno zamagljivanje sa reka je tretman koji se od ove godine sprovodi po prvi put u Beogradu.

Do danas su ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine u borbi protiv komaraca tretirale površinu od 72 hiljade hektara na 17 beogradskih opština, dok se monitoring svakodnevno obavlja na teritoriji Beograda, na minimum 16 lokacija dnevno na kojima se postavljaju klopke za ove insekte, odnosno oko 140 klopki na mesečnom nivou. (Beoinfo)