Naslovna » Izlasci » Film » Drive in bioskop na Adi: Ljubav i moda, Supermen, Optužujem…
Drive in bioskop na Adi: Supermen
Drive in bioskop na Adi: Supermen

Drive in bioskop na Adi: Ljubav i moda, Supermen, Optužujem…

Na repertoaru Drive in bioskopa na Adi (parking na Adi Ciganliji) ove nedelje biće domaći klasik „Ljubav i moda“, ali i „Supermen“, „Optužujem“…

Drive in bioskop na Adi nastavlja radi punom parom. Na propisanoj distanci, iz svojih automobila, pod zvezdama, Beograđani relaksaciju pronalaze u novijim, ali i starijim filmskim hitovima koje smo svi nekada voleli i rado ih i danas gledamo.

Zadovoljstvo da filmove gledaju potpuno besplatno, građani će imati zaključno sa 22. julom kada će na velikom platnu od 21.00 biti prikazan „Supermen“ iz 1978. godine, kojim je započeta serija o momku Klarku Kentu koji poseduje natprirodne sposobnosti.

Reditelj Ričard Doner je za tadašnju ulogu superheroja izabrao tada 26-godišnjeg mladog glumca Kristofera Riva, koji je za ulogu čuvenog Supermena za ovaj avanturistički i akcioni film 1979. godine dobio BAFTA nagradu za obećavajuću glumačku snagu. U prvom Supermenu pojavljuje se i neponovljivi Marlon Brando, ali i Margot Kider, Džin Hekman i drugi.

Publika će u subotu, 18. jula, moći da pogleda i prvi domaći film na otvorenom iz 1960. godine „Ljubav i moda„, reditelja Ljubomira Radičevića, u kom glavne uloge tumače zvezde srpskog filma Beba Lončar, Miodrag Petrović Čkalja, Dušan Bulajić. Ovaj mjuzikl, sa primesama komedije i romanse podsetiće na doba stare Jugoslavije i obradovati sve jugonostalgičare.

Drive in bioskop: Vudstok, Blade Runner…

Na programu će se i tokom ove nedelje naći i „Festovac“ iz 1971, „Vudstok„, ali i istorijski i politički kontroverzni film Romana Polanskog „Optužujem„, koji je zbog velike gledanosti čak četiri puta prikazan na Festivalu online besplatnog filma Moj OFF, tokom marta.

Tako će posetioci bioskopa na otvorenom iz automobila, u četvrtak 16. jula od 21.00, „Optužujem“ moći konačno da ga pogledaju na velikom platnu i da uživaju u istorijskoj drami koja je ostavila pečat na francusku kinematografiju, opisujući čuvenu aferu Drajfus s kraja 19. veka, koja je uzdrmala i duboko podelila francusko društvo. Ovaj film se kao nosilac brojnih filmskih nagrada uvrstio i na ovogodišnjiem 48. FEST-u.

U sredu, 15. jula od 21.00, biće prikazan i čuveni naučno-fantastični triler Ridlija Skota iz 1982, „Blade Runner„, a u nedelju na repertoaru je „Tramvaj zvani želja„.

Od 23. jula, za projekcije u Drive in bioskopu, ulaznice će biti naplaćivane, a projekcije će se prikazivati od srede do nedelje.

Rezervacija karata vrši se preko sajta www.kombankdvorana.rs.

Ceo repertoar pogledajte OVDE.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.