Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Da lako shvatiš matiš 4
Kreativni centar: Da lako shvatiš matiš 4
Kreativni centar: Da lako shvatiš matiš 4

Kreativni centar: Da lako shvatiš matiš 4

U izdanju Kreativnog centra nedavno je objavljena knjiga Da lako shvatiš matiš 4, koja sadrži više od 150 matematičkih problema.

Autori su Milan Bataveljić, Milena Vranić i Slađana Maričić, a knjigu je ilustrovao Boris Кuzmanović.

Zadaci u zbirci prate program za nastavu matematike u četvrtom razredu osnovne škole i omogućavaju primenu matematičkih znanja u situacijama bliskim deci.

Zadaci iz serijala zbirki Da lako shvatiš matiš 1-4 kod dece podstiču radoznalost i kreativnost, moć rasuđivanja i logičko razmišljanje, a prilikom njihovog rešavanja otkriva se smisao za matematiku. Autori savetuju da je pomoć roditelja ili učitelja dobrodošla kod opširnijih tekstualnih zadataka i kod zadataka koji su deci teži.

Кnjige Da lako shvatiš matiš 1-4 namenjene su onoj deci koja u prvom, drugom, trećem i četvrtom razredu mogu više i brže da napreduju.

Kreativni centar je pre više od 15 godina otvorio prostor za kreativniji i inventivniji pristup matematici, a poslednjih godina ulaže veliki napor u stvaranje izuzetne serije udžbenika, priručnika i dopunskih materijala za nastavu matematike u osnovnoj školi, čime menja tradicionalnu sliku o matematici kao teškom i nezanimljivom školskom predmetu.

Kreativni centar - Da lako shvatiš matiš (primer iz knjige)
Kreativni centar – Da lako shvatiš matiš (primer iz knjige)

Pored toga što su interesantne deci, roditeljima i učiteljima u Srbiji, knjige Kreativnog centra s matematičkim i logičkim zadacima privlačne su i stranim izdavačima edukativnih knjiga za decu.

Izdavači iz Kine, Vijetnama i Indije otkupili su prava za mnogobrojne knjige Kreativnog centra koje deci matematiku objašnjavaju kroz igru. Osim kod izdavača s dalekog istoka, knjige Da lako shvatiš matiš, Matematika kao igra, Zabavna matematika i Matematičke avanture imaju odličan prijem i kod izdavača iz susednih zemalja, pre svega u Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji.

„Knjige namenjene mlađim osnovcima Da lako shvatiš matiš 1-4 imaju potencijal da dožive brojna strana izdanja jer univerzalni jezik matematike ne poznaje granice“, ističe menadžer za strana prava Ivana Bojović Grujić.

Knjige Kreativnog centra možete naručiti preko sajta www.kreativnicentar.rs, kupiti u Кlubu knjižari Kreativni centar u Beogradu (TC Eurocentar, Makedonska 30) ili u nekoj od bolje snabdevenih knjižara širom Srbije.