Naslovna » BG servis » Najmoderniji sportski balon za decu bez roditeljskog staranja
Najmoderniji sportski balon za decu bez roditeljskog staranja (foto: minrzs.gov.rs)
Najmoderniji sportski balon za decu bez roditeljskog staranja (foto: minrzs.gov.rs)

Najmoderniji sportski balon za decu bez roditeljskog staranja

Deca iz Doma Jovan Jovanović Zmaj, dobila su jedinstveni sportski balon, izrađen po najmodernijim standardima i prilagođen njihovim potrebama.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da je ovo prvi put da ustanova ovakvog tipa ima objekat koji ovako izgleda. Kako kaže, ovaj balon koristiće čak 300 korisnika ove ustanove i veruje da će im mnogo značiti.

– Drago mi je što smo uspeli da obradujemo decu koja žive u ovoj ustanovi. Verujem da će im aktivno bavljenje sportom omogućiti da fizički, ali i psihički budu svakim danom sve jači i uspešniji na svim poljima. Naš cilj jeste da sva deca u Srbiji imaju jednaka prava i uslove za bezbrižno odrastanje, a kasnije i iste mogućnosti za napredak i lepši život. Deca su naša budućnost i zato u njih treba da ulažemo i verujemo da će oni svojim znanjem, trudom, energijom i radom našu zemlju u mnogim oblastima unaprediti – rekao je ministar.

Kako je naveo, ova ustanova nikada nije imala adekvatan prostor gde bi korisnici mogli da se bave sportom u zimskom periodu i zato je ovaj sportski balon zaista od velike važnosti za njihov razvoj.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska Zoran Milačić zahvalio je resornom ministarstvu i ministru Đorđeviću na pomoći u izgradnji ovog sportskog balona istakavši da su deca presrećna i da će sigurno mnogo vremena provoditi na ovom mestu.

Kako kaže, drago mu je što će se baviti sportom, jer to je najbolji i najkvalitetniji način da se ispuni svakodnevica. (danubeogradu.rs)