Naslovna » BG servis » Suzbijanje komaraca u Beogradu na 54 lokacije
Suzbijanje komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)
Suzbijanje komaraca u Beogradu (foto: Pixabay)

Suzbijanje komaraca u Beogradu na 54 lokacije

Suzbijanje komaraca u Beogradu na 54 radiće ekipe JKP „Gradska čistoća“ od ponedeljka, na lokacijama u Zemunu, Paliluli, na Zvezdari…

S obzirom da su najavljeni povoljni meteorološki uslovi, 27. jula pre podne ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine ovog preduzeća tretiraće površine na lokacijama Busije, deo Šangaja, Grmovca, zatim Zemunski kej od restorana „Šaran“ do Starog sajmišta, kao i Staro sajmište.

Akcija je predviđena i na sledećim lokacijama: Pregrevica, Donji Kalemegdan, Kej Tadeuša Košćuškog, Ada Huja. Pored toga radiće se i na lokacijama Ugrinovci 1 i 2, Dobanovci 1 i 2, Jakovo, Bečmen i Petrović, Šangaj u Batajnici i Batajnica 4.

Večernju akciju ekipe preduzeća započinju u delu Beograda Stara Karaburma, Karaburma 2, Višnjica, Višnjička banja, Mirijevo 1, 2 i 3, Zeleno brdo, Konjarnik 1, 2 i 3, Šumice, Lekino brdo, Sv.Nikola, Vojvode Sime Popovića, Lion, Olimp, Đeram, Slavujev venac, Profesorska kolonija i Hadžipopovac – Botanička bašta.

Takođe, u večernjim časovima, mere suzbijanja komaraca sprovešće se i u Višnjičkoj banji, Višnjica selo, Slanci, Veliko selo, deo Višnjice ispod Lešća, Novo groblje, Zvezdarska šuma, Banjička šuma, Centralno groblje, SC Jajinci, Bežanijsko groblje, Mali zbeg, Lešće, podavalska sela, Pinosava, Zuce i Beli potok.

Pored mera suzbijanja komaraca sa zemlje i reka JKP „Gradska čistoća“, u saradnji sa JAT privrednom avijacijom, u utorak započinje i suzbijanje komaraca iz vazduha, na kojem će biti angažovano šest aviona.

Sugrađani svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.