Naslovna » BG svaštara » Politika » Vučić: „Brutalno političko nasilje“; pooštrene mere, bez policijskog časa
Vučić: "Brutalno političko nasilje"; pooštrene mere, bez policijskog časa (ilustracija: LuizSouza / Shutterstock)
Vučić: "Brutalno političko nasilje"; pooštrene mere, bez policijskog časa (ilustracija: LuizSouza / Shutterstock)

Vučić: „Brutalno političko nasilje“; pooštrene mere, bez policijskog časa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i danas se obratio javnosti povodom sinoćnih protesta ispred Skupštine Srbije koje je izazvala najava policijskog časa.

Vučić je rekao da se sinoć dogodilo „najbrutalnije nasilje u poslednjih nekoliko godina“ i „da smo bili svedoci brutalnog političkog nasilja“.

On je naglasio da je protest bio nezakonit, neprijavljen policiji i da se dogodilo da su „lica desničarske orijentacije, ekstremisti“ napali Skupštinu Srbije i pripadnike bezbednosnih snaga. Vučić je rekao da su demonstranti tukli i gađali policajce i da je policija reagovala tek kada su demonstranti ušli u Skupštinu.

Policija je rasterala nasilne demonstrante, rekao je Vučić, dok su se, navodi, pristojni građani, za koje je rekao da su tu bili zbog situacije sa koronom, pomerili sami.

Vučić je naveo da je uništeno pet policijskih automobila i da je 43 policajca povređeno i dodao da će „svi koji su u tome učestvovali biti strogo kažnjeni, u skladu sa zakonima, i tu neće biti milosti, jednom moraju da se nauče redu“.

Pomenuo je i strane faktore koji su umešani u proteste i pozvao ljude da ne izlaze na proteste.

Bez policijskog časa – Krizni štab zaseda sutra

Tom prilikom, Vučić je rekao da će Krizni štab sutra doneti odluku da se mere pooštre ali da neće biti uveden policijski čas.

On misli da je zabrana kretanja jedini spas i brzo ozdravljenje. Ponovio je da zaražavanje nije imalo veze sa izborima, derbijima već „sa našom odgovornošću“.

Najavljeni protesti i za večeras

Danas pre podne, pre obraćanja predsednika Srbije Aleksandar Vučić, Dosta je bilo, Građanski otpor i nekoliko drugih grupa građana pozvali su građane na proteste ispred Skupštine Srbije zbog najave uvođenja policijskog časa.

(danubeogradu.rs)