Naslovna » Izlasci » Izložbe » Izložba „Najlepša Srbija!“ na Sava promenadi
Izložba "Najlepša Srbija!" na Sava promenadi (foto: ekologija.gov.rs)
Izložba "Najlepša Srbija!" na Sava promenadi (foto: ekologija.gov.rs)

Izložba „Najlepša Srbija!“ na Sava promenadi

Izložba „Najlepša Srbija!“ otvorena je juče, 27. avgusta 2020, na Sava promenadi u Beogradu na vodi. Postavka može da se vidi u narednih mesec dana.

U organizaciji Ministarstva za zaštitu životne sredine, postavku izložbe „Najlepša Srbija!“ čine posebne fotografije nacionalnih parkova, parkova prirode, predela izuzetnih odlika, specijalnih rezervata prirode, spomenika prirode, odnosno područja u Srbiji koja su zbog svojih naročitih vrednosti i lepota stavljena pod zaštitu države.

Pored zaštićenih područja, predstavljene su i druge ekološki važne teme, projekti događaji, koji su doprineli boljem kvalitetu životne sredine u našj najlepšoj Srbiji.

Od formiranja Ministarstva zaštite životne sredine 2017. do jula 2020. godine proglašeno je 15 novih zaštićenih područja od nacionalnog interesa.

Površina zaštićenih područja povećana je za 102.886 hektara, pošumljeno je novih 329,38 hektara zemljišta, uklonjeno 3700 tona opasnog otpada, izgrađeni su brojni lokalni i regionalni sistemi upravljanja otpadom, kao i projekti i postrojenja za tretman otpadnih voda…

Ministarstvo upućuje poziv svima koji vole Srbiju da posete ovu izložbu i vide najlepše krajeve naše zemlje, istovremeno upućuje i apel da čuvamo Srbiju, jer ona je najlepša kada je svi čuvamo i brinemo o njoj. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.