Naslovna » BG servis » JKP „Parking servis“: Nova aplikacija za plaćanje parkiranja i navođenje do najbližeg parking mesta
JKP "Parking servis": Nova aplikacija za plaćanje parkiranja i navođenje do najbližeg parking mesta
JKP "Parking servis": Nova aplikacija za plaćanje parkiranja i navođenje do najbližeg parking mesta

JKP „Parking servis“: Nova aplikacija za plaćanje parkiranja i navođenje do najbližeg parking mesta

JKP „Parking servis“ korisnicima nudi novu aplikaciju za plaćanje parkiranja i navođenje do najbližeg slobodnog parking mesta.

Aplikacija automatski locira u kojoj zoni se nalazi vozilo i korisniku omogućava da brzo, jednostavno i sigurno plati parkiranje slanjem SMS poruke, platnom karticom ili sredstvima koja je deponovao na samoj aplikaciji.

Novina je da se parkiranje u garažama sada može platiti elektronski, bez odlaska na blagajnu i kontakta sa inkasantima: jednostavnim skeniranjem kartice koju korisnici preuzimaju na ulasku u parkiralište i plaćanjem online direktno iz aplikacije.

Osim toga, kako je u Beogradu uveden e-Parking, informaciju o izdatim elektronskim dnevnim kartama, osim na sajtu, korisnici će dobijati i putem nove aplikacije. Dovoljno je da se registruju i „Parking servis“ će im slati obaveštenje da li je za to vozilo izdata elektronska dnevna parking karta, kao i kada im ističe plaćeno vreme parkiranja. Na aplikaciji postoji i mogućnost da korisnici uplate depozit od 200 do 2.000 dinara i tim sredstvima plaćaju sve usluge.

Zvaničnu aplikaciju „Parking servisa“ za mobilne telefone korisnici mogu besplatno da preuzmu u „Google Play“ i „App Store“ prodavnicama, kao i skeniranjem QR koda na svim saobraćajnim znakovima u zonskom području parkiranja.

Svi koji žele da parkiraju bez kruženja u potrazi za slobodnim parking mestom i da plate sve usluge „Parking servisa“ putem mobilnog telefona, mogu da instaliraju aplikaciju i koriste je za više vozila jednostavnim unosom registarskih oznaka.

U cilju realizacije strategije „pametnog parkiranja“ u Beogradu, „Parking servis“ već godinama u svoje poslovanje implementira najnovija svetska dostignuća iz oblasti parkiranja.

Aplikacija je samo jedan od koraka u okviru e-Parkinga, u skladu sa tendencijom digitalizovanja usluga komunalnih preduzeća i modernizacije poslovanja u okviru e-Uprave, a u skladu sa ekološkim principima, piše u saopštenju JKP „Parking servis“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.