Naslovna » Izlasci » Film » Povratak u bioskop: Novi početak rada bioskopa Kombank dvorana 1. septembra
Povratak u bioskop: Novi početak rada bioskopa Kombank dvorana 1. septembra: Novi mutanti
Povratak u bioskop: Novi početak rada bioskopa Kombank dvorana 1. septembra: Novi mutanti

Povratak u bioskop: Novi početak rada bioskopa Kombank dvorana 1. septembra

Novi početak rada bioskopa Kombank dvorana biće upriličen posle šest meseci pauze, u utorak, 1. septembra 2020, pod sloganom „Film se nastavlja“.

Publika će konačno svoje omiljene filmove moći da gleda iz bioskopske fotelje i na velikom platnu, poštujući sve mere bezbednosti – uz propisanu dozvoljenu udaljenost među sedištima i održavanjem maksimalnih higijenskih uslova.

Na radost filmske publike, koja s nestrpljenjem iščekuje ulazak u bioskopske sale i jedinstven audio-vizuelni doživljaj, na dan otvaranja bioskopa, 1. septembra, cena karata za sve filmove biće simbolična – po 100 dinara.

Samo tog dana na repertoaru će se naći filmska ostvarenja iz prethodne godine koja su ostvarila zapaženu gledanost, a bila su reprizirana i u Drive in bioskopu na Adi.

Filmofili će prvog dana rada bioskopa nakon pandemije, moći da uživaju u atraktivnim prošlogodišnjim naslovima kao što su:

  • animirana avantura „Kralj lavova„, koju je tokom 2019. godine u Srbiji pogledalo više od 250.000 gledalaca;
  • nastavak naučno-fantastične franšize „Star Wars: Uspon Skajvokera“ iz 2019. godine;
  • nezaobilazni biseri „Aladin„, „Grdana – gospodarica zla“ i „Frozen“ – film koji je obeležio odrastanje savremenih generacija;
  • film namenjen ljubiteljima trka i automobila – „Le Man: Slavna 24 sata„, sa Met Dejmonom i Kristijanom Bejlom u autentičnoj priči o auto-trkama.

Prve premijere posle šest meseci u bioskopima

Istovremeno, veliki holivudski filmovi konačno su doživeli svoje prikazivanje u bioskopima širom sveta, te će se prateći globalna kretanja filmske industrije, na repertoaru Kombank dvorane od 2. septembra naći i prve premijere.

Među naslovima koji će svakako privući publiku su „Novi mutanti“ i „Tenet“ koji će pretpremijerno biti prikazani 2. septembra, a tokom nedelje i najnovija animacija o superjunaku „Sam Sam„.

„Novi mutanti“ je horor-triler čija se radnja odigrava u izolovanoj bolnici, gde je grupa mladih mutanta na psihijatrijskom praćenju. Kada počnu da se događaju čudne stvari, i njihove mutantske sposobnosti i njihovo prijatljestvo će biti na testu dok se budu borili za život.

Istovremeno, na veliko platno pravo iz Amerike od Kristofera Nolana dolazi akcija, sa elementima drame „Tenet“.

Najmlađi će, pak, moći da uživaju u uzbudljivoj priči o superjunaku Sam Sam, koja nam dolazi iz Francuske. Mladi i neustrašivi Sam Sam ima gotovo sve ono o čemu bi kosmički junak mogao da sanja: herojske roditelje, gomilu super prijatelja i sopstveni leteći tanjir kojim istražuje svemir… osim stvari koja mu nedostaje – njegove supermoći se još nisu pojavile.

Kada nova devojčica u školi, Mega, počne da podučava Sam Sama supermoćima, on u misterioznoj drugarici pronalazi šansu za otkrivanjem svojih nadljudskih sposobnosti. Njih dvoje zajedno kreću u kosmičku avanturu koja ih uči da, prijateljstvo i hrabrost mogu biti ono najvažnije o čemu sanjaju.

Na repertoaru će se tokom prve nedelje rada bioskopa naći i dokumentarni domaći film „Sumrak u bečkom haustoru„, inače prvi domaći film koji će biti prikazan nakon novog starta bioskopa i „Martin Eden„, prikazan na Festivalu autorskog filma (FAF). (danubeogradu.rs)

Povratak u bioskop