Naslovna » Izlasci » Sport » Auto trka na Ušću: Nagrada Beograda Ušće 2020 – Memorijal Mirko Butulija
Auto trka na Ušću: Nagrada Beograda Ušće 2020 (foto: Pixabay)
Auto trka na Ušću: Nagrada Beograda Ušće 2020 (foto: Pixabay)

Auto trka na Ušću: Nagrada Beograda Ušće 2020 – Memorijal Mirko Butulija

Kružna auto trka na Ušću „Nagrada Beograda Ušće 2020 – Memorijal Mirko Butulija“ biće održana u subotu i nedelju, 12. i 13. septembra 2020.

I ove godine, doduše malo kasnije nego što je planirano, biće održane trke kao i u poslednjih pedesetak godina. U poslednje vreme, trke se održavaju u čast tragično stradalog predsednika AMSS Mirka Butulije.

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, nastupiće oko 100 vozača. U subotu će, posle verifikacije i tehničkog prijema, biti održana dva treninga, a u nedelju je na programu i glavna kružna auto trka.

Događaj se održava u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), Sportskog auto-moto saveza Beograda (SAMSB).

Izmene u saobraćaju

Zbog održavanja manifestacije „Nagrada Beograda Ušće 2020- Memorijal Mirko Butulija“ kod PC „Ušće“, od subote, 12. septembra od ponoći, do nedelje, 13. septembra do ponoći, za saobraćaj će biti zatvoreni Bulevar Nikole Tesle, od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, kao i Ulica ušće, od Bulevara Nikole Tesle do zgrade Poslovnog centra „Ušće“. Vozila JGP-a kretaće se izmenjenom trasom.

Kako je najavljeno iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, vozila javnog prevoza sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se u navedenom periodu kretati, umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, Bulevarom Mihajla Pupina i Ulicom trešnjinog cveta, a dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 27E i 35 će se kretati, umesto Bulevarom Nikole Tesle i Ulicom ušće, u oba smera, Bulevarom Mihajla Pupina, Milentija Popovića, Vladimira Popovića do terminusa „Novi Beograd /Blok 20/“.

Linija javnog prevoza 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati u smeru ka okretnici „Novi Beograd – Toplana“ sledećom trasom: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a na izmenjenoj trasi. (danubeogradu.rs / Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.