Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Bitefartcafe Summer Stage: Đorđe Miljenović, Nikola Vranjković i KKN na Kalemegdanu
Bitefartcafe Summer Stage: Đorđe Miljenović (foto: Asja Zec)
Bitefartcafe Summer Stage: Đorđe Miljenović (foto: Asja Zec)

Bitefartcafe Summer Stage: Đorđe Miljenović, Nikola Vranjković i KKN na Kalemegdanu

Jedno od mesta na kome možete čuti neke od najpoznatijih i kultnih domaćih sastava, do kraja leta biće Bitefartcafe Summer Stage na Kalemegdanu.

Na radost ljubitelja muzike i nastupa uživo, popuštanjem mera je lagano počela da oživljava koncertna scena u zemlji. Organizatori se trude da iskoriste lepo vreme i koncerte održe na otvorenom, pa će kraj leta biti prava poslastica za muzičke sladokusce i šansa da čujete izvođače koji dugo nisu nastupali i željni su svirke i svoje publike.

Kako saznajemo, organizatori su se potrudili da događaje potpuno prilagode trenutnoj situaciji, merama i preporukama, pa je ograničen broj ulaznica u prodaji na maksimum 500, stolovi su na bezbednoj udaljenosti od dva metra, posetiocima su na raspolaganju dezinfekciona sredstva, a osoblje nosi maske.

 

Bitefartcafe Summer Stage
Foto: BAC

– Pobrinuli smo se da sve mere predostrožnosti budu ispoštovane, kako bi naši gosti i osoblje bili sigurni i tako se osećali. Koncert Negativa i Vasil Hadžimanov benda su protekli u sjajnoj atmosferi, svi su bili fantastično raspoloženi i moram priznati da sam ponosan na to kako se publika ponašala. Zaista su svi bili pažljivi, disciplinovani i držali propisanu udaljenost. Verujem da će i naredni koncerti u septembru proteći na isti način. Broj karata je striktno ograničen, te budite brzi. Osim koncerta Vasil Hadžimanov benda u sklopu serijala Musicology, na letnjoj sceni Bitefartcafe-a na Kalemegdanu će nastupiti i Đorđe Miljenović (18. septembar), Nikola Vranjković (20. septembar) i Kanda, Kodža i Nebojša (24. septembar). Više informacija se nalazi na sajtu kluba Bitefartcafe – izjavio je vlasnik kluba, Miša Relić.

Đorđe Miljenović će nastupiti u petak, 18. septembra, u ovom beogradskom klubu pod zvezdama. Znamo ga kao Wikluh Sky iz hip-hop trojca Bad Copy, kao DJ-a, višestrukog instrumentalistu i kompozitora. Numere sa albuma „Sam pao, sam se ubio“ i „Amovi“ odjekuju regionom, a imaćemo priliku da ih čujemo na ovom koncertu uz fenomenalnu ekipu muzičara na bini. Imamo informaciju da bi specijalno za ovu priliku mogao da izvede i druge hitove koje potpisuje kao Wikluh Sky, u saradnji sa nekim sjajnim izvodjačima.

Bitefartcafe Summer Stage: Nikola Vranjković (foto: promo)
Bitefartcafe Summer Stage: Nikola Vranjković (foto: promo)

Prvi put u letnjem klubu Bitefartcafe, nastupiće i Nikola Vranjković, kultni beogradski rok autor, pesnik, kompozitor i muzički producent. On će održati koncert sa svojim fenomenalnim bendom 20. septembra. Vranjković je više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out sa kojim je snimio četiri studijska albuma. Njegov prvi samostalni album „Za ovde ili za poneti“ izašao je 2001. godine uz istoimenu knjigu pesama.

Prvi beogradski nastup benda Kanda, Kodža i Nebojša posle neveselih zbivanja tokom proleća i leta ove godine, održaće se na letnjoj sceni Bitefartcafe-a na Kalemegdanu, u četvrtak, 24. septembra. U fokusu će biti izbor sa aktuelnog retrospektivnog albuma „Popis“, uz proverene komade iz bogatog opusa Kande kodže i Nebojše.

Bitefartcafe Summer Stage: KKN
Bitefartcafe Summer Stage: KKN (foto: promo)

KKN su jedan od ključnih sastava sa rok scene iz devedesetih godina, grupa jedinstvene poetske vizije, čiji rad ostaje upamćen kao jedan od vrhunaca pozne faze razvoja našeg rokenrola. Počeli su 1990. kao sastav prijatelja, da bi se tokom sledećih decenija KKN upisali u kolektivnu svest kao neočekivani glasnogovornici svoje generacije. Jedinstveni Oliverov vokal i pojava izdvojili su se prirodno kao centralna tačka pažnje publike, ali su sjajne sposobnosti izuzetno originalnih muzičara pokazale da se radi o grupi koja će još dugo ostati prisutna. KKN je sastav koji već 30 godina sa uspehom odgovara na pitanje kakav je rokenrol potreban u našim krajevima – strasan i angažovan, uvek u ljubavi sa publikom.

Ulaznice za sve koncerte se mogu naći u šoping centru Ušće, ali se preporučuje online kupovina preko sajta tickets.rs. Koncerti počinju tačno u 22.00 i moraju se završiti do trideset minuta posle ponoći. (danubeogradu.rs)