Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Dečji sajam u Savskom parku
Letnji Dečji sajam 2020 u Savskom parku
Letnji Dečji sajam 2020 u Savskom parku

Dečji sajam u Savskom parku

Letnji Dečji sajam biće organizovan u subotu i nedelju, 12. i 13. septembra 2020. na otvorenom: u Savskom parku, tj. u Beogradu na vodi.

Ulaz će biti besplatan oba dana od 11.00 do 19.00, uz pridržavanje preporuka Kriznog štaba i poštovanje svih mera zaštite.

Na tradicionalnom sajmu, mališani i njihovi pratioci će moći da uživaju u druženju sa omiljenim junacima, pozorišnim predstavama, neprekidnom zabavnom programu na bini kao i na sportskom terenu uz brojna takmičenja, nagrade, edukativne radionice i ostale zanimljive sadržaje prilagođene novonastalim okolnostima na obezbeđenom otvorenom prostoru većem od 4.000 kvadratnih metara.

Broj izlagača će zbog poštovanja mera i bezbednosne situacije biti smanjen.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Primarna obaveza organizatora je poštovanje preporuka obaveznog nošenja maski sa razdaljinom između štandova od najmanje tri metra, obezbeđivanje dovoljne količine sredstava za dezinfekciju ruku i rigorozna kontrola da prostor na kome će se održati letnji Dečiji sajam 2020 bude srazmerno popunjen posetiocima, uz poštovanje ograničenja broja ljudi na jednom mestu na otvorenom.

– Ideja ovog sajma je, pored ostalog, da se pokaže da život, uz ličnu i opštu odgovornost svih nas, može i mora da se odvija. Iza naših najmlađih je, kao i iza svih nas, neočekivano težak period koji donosi obavezu da o psihofizičkom zdravlju brinemo sa još više pažnje, da ne zaboravimo zabavu ali i edukaciju kao i sportske aktivnosti. Uz podizanje svesti o odgovornosti prema drugima i prema sebi, verujemo da ćemo na ovaj način dati svoj doprinos da i dolazeći dani budu što manje neizvesni – najavljuju organizatori. (danubeogradu.rs)