Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival zemunskih čamaca i kajaka 2020
Festival zemunskih čamaca i kajaka (foto: Pixabay)
Festival zemunskih čamaca i kajaka (foto: Pixabay)

Festival zemunskih čamaca i kajaka 2020

Festival zemunskih čamaca i kajaka 2020 biće održan u nedelju, 13. septembra od 10.00, na Zemunskom keju, uz promociju prethodne večeri.

U subotu, 12. septembra od 18.00, u bašti kafea „Jedro bar“ (Kej oslobođenja 61) biće upriličeno promotivno veče, u okviru kojeg će biti predstavljen program manifestacije i promocija trka kajaka i ostalih čamaca, a sve u skladu sa merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

U skolpu Festivala zemunskih čamaca i kajaka, u nedelju će biti održana i regata Kajak kanu kluba Zemun, koja se organizuje već 74. godinu zaredom.

Tokom festivala biće organizovane trke u mini kajacima, u velikim takmičarskim čamcima, kao i defile svih plovila i čamaca koje je moguće pokretati veslanjem. Posetioci će moći da uživaju i u izložbi čamaca, vesala i ostalih predmeta koji se koriste za veslanje.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Kajak kanu klub Zemun (Kej oslobođenja 73) organizuje Festival zemunskih čamaca i kajaka, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu grada Beograda.

Zemun sa svojim širokim izlazom na Dunav, već tradicionalno je grad čamaca i čamdžija, a Kajak kanu klub Zemun centar okupljanja veslača, kao jedan od najstarijih sportskih kolektiva u Beogradu i Zemunu. Osnovan je još 1946. godine, a njegovi članovi su beležili brojne rezultate na domaćim i međunarodnim regatama i godinama na Dunavu vezuje mlade za reku i čamce. (danubeogradu.rs)