Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert na Zidiću: Vizelj
Vizelj (foto: Petar Micić)
Vizelj (foto: Petar Micić)

Koncert na Zidiću: Vizelj

U petak, 11. septembra 2020. od 20.00, na Platou Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograda biće održan novi „Koncert na Zidiću“ grupe Vizelj.

Posle niza uspešnih koncerata širom regiona i Velike Britanije, dva uspešna Hali Gali festivala i Hali Gali kompilacije, Vizelj posle duge pauze opet svira ispred Doma omladine Beograda za svoju publiku!

Po britanskom časopisu „Louder Than War“ ušli su u top 50 nastupa na Liverpool Sound City festivalu koji je brojao više od 400 izvođača.

Članovi grupe Vizelj, Aleksa Nedić i Veljko Milinković, među organizatorima su oba izdanja Hali Gali festivala kao i uspešne Hali Gali kompilacije (kompilacije najrelevantnijih mladih, ovogeneracijskih beogradskih bendova).

Kontroverznu grupu, pored izuzetnog talenta i umeća, karakterišu i nesvakidašnja fizička lepota i obdarenost članova kao i neprevaziđena spiritualna i duhovna čistoća, a muzički pravac u kojem stvaraju kritičari nazivaju “transcedentni rokenrol”. Vizelj je u svetu poznat i kao “najbolja balkanska grupa još od Bijelog Dugmeta”.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Pioniri novog mladog beogradskog zvuka koji čine grupu Vizelj su:

  • Veljko Milinković – gitara, vokal,
  • Aleksa Nedić – bas, vokal,
  • Jelisaveta Todorov – bubanj.

(danubeogradu.rs)