Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert na Zidiću: Zašto Kafka?
Koncert na Zidiću: Zašto Kafka? (foto: promo / DOB)
Koncert na Zidiću: Zašto Kafka? (foto: promo / DOB)

Koncert na Zidiću: Zašto Kafka?

U petak, 18. septembra 2020. od 20.00, bend Zašto Kafka? nastupiće u okviru serijala Koncerti na Zidiću, na platou Milana Mladenovića.

Ispred Doma omladine Beograda, sviraće Marko Panić (gitara), Ljubiša Milošević (bubanj), Siniša Hadži‐Antić (bas gitara) i Aleksandar Jovan Krstić (EWI, klavijature).

Bend Zašto Kafka? je nastao kao rezultat dugogodišnjeg zajedničkog rada trojice autora, kroz prethodne instrumentalne sastave koji nisu doživeli svoja zvanična izdanja (Mantra i P.U.T.). U tom procesu transformacija, iskristalisala se sama po sebi forma trija, koji je počeo sa oblikovanjem novih i preoblikovanjem starih kompozicija.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Muzika koju bend stvara za sada nije dobila žanrovsku odrednicu, a u njoj se osećaju uticaji progresivne muzike sedamdesetih i modernog zvuka sadašnjice. Klasična forma pesme nije neophodna da bi bend kroz sebi svojstven zvuk ispričao svoju priču. Ta priča uvek na kraju rečenice nosi znak pitanja.

Zašto Kafka? su 2017. objavili digitalno izdanje debi albuma pod istoimenim nazivom. Album, koji je dostupan na svim poznatim digitalnim platformama, čini pet numera, a bend već uveliko radi na novim pesmama koje će se naći na drugom izdanju.

Do sada su nastupali na festivalima u zemlji i regionu. Od skoro funkcionišu kao kvartet zajedno sa Aleksandrom Jovanom Krstićem. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.