Naslovna » Izlasci » Sport » Manifestacija „Sportski vitezovi“ u Beogradu
Manifestacija "Sportski vitezovi" u Beogradu (foto: Pixabay)
Manifestacija "Sportski vitezovi" u Beogradu (foto: Pixabay)

Manifestacija „Sportski vitezovi“ u Beogradu

U subotu, 26. septembra 2020. od 11.00, u Beogradu će biti održana manifestacija „Sportski vitezovi“, na sportskim terenima Doma učenika „Patrijarh Pavle“.

Sekretarijat za sport i omladinu Grada Beograda najavio je da će se ovaj događaj održati u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Beograda.

„Sportski vitezovi“ će ove godine okupiti od pedesetoro do sedamdesetoro dece vrtićkog i predškolskog uzrasta, a imajući u vidu da su i dalje na snazi mere usled pandemije COVID-19, organizacioni tim je u konsultaciji sa stručnim štabom doneo odluku o održavanju manifestacije u nešto izmenjenim okolnostima koje su bezbedne za učesnike.

Program podrazumeva učešće na zanimljivim i egzibicionim rekreativnim poligonima.

Učesnici će moći da se zabave i vežbaju, sportski stručnjaci realizovaće pokazne vežbe, biće organizovane i prijateljske utakmice u basketu pod drvetom, kao i mnoštvo sportsko-rekreativnih sadržaja.

U okviru poligona biće postavljeni određeni rekviziti (obruči, čunjevi, strunjačice i slično) i realizovane provere motoričkih sposobnosti dece namenjene uzrastu od tri pa sve do 10 godina, zatim gimnastičke sposobnosti kroz kolutove, prevrtanja, hodanje po gredi, hodanje na rukama, kao i atletskih sposobnosti – preskakanje, provlačenje, korišćenje lopte i loptice.

Primarni cilj programa „Sportski vitezovi“ jeste da se što veći broj dece bavi nekom od fizičkih aktivnosti.

Uz raznovrsne sportko-rekreativne sadržaje prilagođene njihovom uzrastu, animaciju i zabavu, ovim programom se deci približavaju sport i rekracija, razvija ljubav prema sportu, blagovremeno utiče na podizanje svesti o sportu kao zdravom stilu života. Kako je sport od neprocenjivog značaja za psihofizički razvoj dece, komponenta duhovnosti, viteštva, hrabrosti, upoznavanja sa istorijom i tradicijom su dodatna vrednost.

Čitav koncept, uz negovanje tradicije, duhovnosti, viteških vrlina predstavljaju promociju zdravog sistema vrednosti koji se svakako pronalazi i u sportu, bilo rekreativnom ili profesionalnom.

Efekti programa ogledaju se, na prvom mestu, u popularizaciji zdravih stilova života.

Pored ovoga, svim učesnicima biće obezbeđeni određeni promotivni vaučeri za besplatne škole sporta, plivanje. Uz promociju i aktivno uključivanje u sportsko-rekreativne aktivnosti, rezultati programa ogledaju se u nastavku aktivacije dece u neke oblike sportskih aktivnosti. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.