Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Monday Blues 12. i 14. septembra 2020.
Monday Blues: Greasy Gravy
Monday Blues: Greasy Gravy

Monday Blues 12. i 14. septembra 2020.

Serijal Doma omladine Beograda Monday Blues biće održan i u subotu i u ponedeljak, 12. i 14. septembra 2020. na dve lokacije u prestonici.

Monday Blues u gostima

U subotu, 12. septembra od 20.00, Đuka i Bojan sviraće u bašti Pedagoškog muzeja.

Aleksandar Đukić (bas i glas) i Bojan Vulin (gitara i glas) su bez kompromisa redefinisali suštinu bitisanja bluza na beogradskoj muzičkoj sceni, smelo uvodeći u svoje nastupe gotovo tribinski sadržaj – na ovim nastupima o bluzu se pričalo isto onoliko koliko se bluz i svirao, uz oduševljenje publike koja je tokom ovog vremeplova jednako uživala u muzici, koliko i u predanju o njenom nastanku.

U intimnoj izvođačkoj formi, sa sopstvenim čitanjem najrafiniranijih bluz autorskih opusa, ovaj Monday Blues dvojac nastavio je nastupe i tokom 2020. godine tradicionalnim redovnim nastupima u i ispred Doma omladine Beograda, a ovo je prvi put da gostuju u ugodnom prostoru bašte Pedagoškog muzeja (Uzun Mirkova 14).

Njihovi heroji su legendarni Peter Green, Robert Johnson, Elmore James, Big Bill Broonzy, Otis Rush, Sonny Boy Williamson… Naglasak je na vrlo kamernom izvođenju bluza u verzijama koje nisu puke reprodukcije poznatih standarda.

Posebna napomena: ne morate biti veliki poznavalac da bi uživali!

Ulaz je, naravno, slobodan.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Monday Blues #41: Greasy Gravy

U ponedeljak, 14. septembar 2020. od 20.00, na starom mestu (Plato Milana Mladenovića) biće nastavljen serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda.

Ovog ponedeljka na Platou Milana Mladenovića nastupiće sastav Greasy Gravy.

U pitanju je vokalno-instrumentalni duo, koji čine Komnen Cerović (gitara) i Miloš Perić (vokal i usna harmonika). Repertoar se sastoji pretežno od bluz numera, ali obuhvata i izbor džez i fank kompozicija.

Sastav postoji od 2018. godine, a nastupa u mnogim klubovima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.