Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Muzikon: Nature Make Sense u Botaničkoj bašti
Muzikon: Nature Make Sense u Botaničkoj bašti (foto: hooloovoo.rs)
Muzikon: Nature Make Sense u Botaničkoj bašti (foto: hooloovoo.rs)

Muzikon: Nature Make Sense u Botaničkoj bašti

Orkestar Muzikon održaće koncert klasične muzike „Nature Make Sense“ u Botaničkoj bašti, u nedelju, 13. septembra 2020. od 17.00.

Muzikon poziva publiku da istraži i doživi klasičnu muziku kroz različita čula, ali i koncepte, u okviru treće koncertne sezone „Make Sense“! Menjanjem lokacija, programa i konteksta – orkestar Muzikon predstavlja vrhunske kompozicije na način na koji publika možda nije navikla.

Paralelno sa zvaničnim koncertima sezone, Muzikon organizuje i gerilske akcije, kao što su Koncerti za kućni savet, besplatni koncerti za stanare zgrada, na njihovim terasama, krovovima i baštama.

Prvi koncert sezone „Nature Makes Sense“ je oda prirodi. U žiži gradske vreve, nalazi se oaza zelenila gde će posetioci moći da čuju dela Čajkovskog, Debisija, Ravela i Dvoržaka.

Ukoliko želite da doživite pravo impresionističko iskustvo, posetite popodnevni koncert orkestra Muzikon u Botaničkoj bašti.

Uzevši trenutnu situaciju u obzir, organizatori su preduzeli sve mere predostrožnosti, tako da će posetioci moći bezbedno da uživaju u svirci orkestra – na otvorenom.

Program:

  • P. I. Tchaikovsky – Adagio za harfu i gudače,
  • C. Debussy – Danse sacre et dance profane za harfu i gudački orkestar,
  • M. Ravel – Introduction and Allegro za harfu, flautu, klarinet i gudače,
  • A. Dvorak – Serenada za gudače.

Učesnici:

  • harfa: Mina Marinković,
  • koncertmajstor: Aleksnadra Milanović,
  • flauta: Anja Malkov,
  • klarinet: Dušan Mamula.

Cena karte je 500 dinara, a može da se kupi u Botaničkoj bašti od 8. septembra 2020. (5 dana pred koncert) kao i u okviru prodajne mreže DD tickets.

Ulaz na koncert je iz ulice Vojvode Dobrnjca. Zbog epidemioloških mera kapije će biti otvorene od 15.30 tako da posetioci mogu da dođu ranije i iskoriste priliku da obiđu Botaničku baštu pre samog koncerta. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.