Naslovna » Izlasci » Festivali » Nedelja ponosa: 2. Beograd Prajd pozorišni festival
Nedelja ponosa: 2. Beograd Prajd pozorišni festival (detalj sa plakata)
Nedelja ponosa: 2. Beograd Prajd pozorišni festival (detalj sa plakata)

Nedelja ponosa: 2. Beograd Prajd pozorišni festival

Hartefakt fond će u okviru ovogodišnje Nedelje ponosa organizovati drugi Beograd Prajd pozorišni festival od 14. do 19. septembra 2020.

Ovogodišnje izdanje festivala održaće se u smanjenom obliku, shodno epidemiološkim merama.

Tokom trajanja festivala, pored online debatnog programa Foruma Evropa „Politike četiri zida“ koji će 14. septembra (od 12.00 uživo na Hartefaktovoj Facebook strani) otvoriti festivalsku nedelju sa ciljem da ukaže na različite posledice koju je pandemija imala na LGBTIQ zajednicu, Hartefakt fond će u saradnji sa Beogradskim dramskim pozorištem organizovati i dva igranja predstave „Fine mrtve d(j)evojke„, u petak i subotu, 18. i 19. septembra od 21.00.

2. Beograd Prajd pozorišni festival: Fine mrtve d(j)evojke

„Fine mrtve d(j)evojke“, u režiji Patrika Lazića, po tekstu Mate Matiševića, nastala je kao diplomska predstava, koja kroz priču o lezbejskom paru, studentkinjama koje se doseljavaju u novi komšiluk, prikazuje društveni paradoks u kome je društveno prihvatljivije mrzeti bilo koga, nego voleti. Predstava se kroz različite situacije koje par doživljava u novoj sredini hrabro sukobljava sa naučenim i ustaljenim obrascima ponašanja, koji često vode u (auto)destrukciju.

U predstavi igraju Iva Ilinčić, Ivana Nikolić, Jadranka Selec, Milan Zarić, Paulina Manov, Ivan Tomić, Ivan Zarić, Daniel Sič, Slađana Vlajović, Vladan Milić, Zoran Đorđević i Teodor Vinčić.

Karte za oba igranja mogu da se kupe na blagajni BDP svaki dan od 10.00 do 14.00 i od 18.00 do 21.00, i preko mreže Ticket Vision.

Šta će biti posle Prajda

Beograd Prajd pozorišni festival zamišljen je kao godišnji događaj koji će se održavati tokom Nedelje ponosa. Cilj festivala je podizanje vidljivost problema LGBTIQ+ zajednice i nalaženje prostora za rešenja i za dijalog.

Nakon završetka festivala, 21. septembra od 12.00, uživo na Hartefaktovoj Facebook strani, održaće se druga u nizu online debata Foruma Evropa „Šta će biti posle Prajda?“ sa idejom da sumira utiske i iskustva problema s kojima se LGBTIQ osobe suočavaju na lokalnom nivou, kao i prostora za novo pozicioniranje aktivista i organizacija u Srbiji. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.