Naslovna » Izlasci » Film » Novi film u bioskopima: Izvanredan život Dejvida Koperfilda
Novi film u bioskopima: Izvanredan život Dejvida Koperfilda
Novi film u bioskopima: Izvanredan život Dejvida Koperfilda

Novi film u bioskopima: Izvanredan život Dejvida Koperfilda

Od četvrtka, 1. oktobra 2020, svi ljubitelji dobre drame i britanske komedije, moći će da pogledaju film „Izvanredan život Dejvida Koperfilda„.

Reditelj Armand Januči adaptirao je čuveni roman Čarlsa Dikensa i okupio poznatu ekipu glumaca – od dobitnika nagrade Oskar Tilde Svinton i Pitera Kapaldija, preko voljenog Hjua Lorija, do mladog Deva Patela, koji tumači naslovni lik, Dejvida Koperfilda.

Film prati Koperfildovo putovanje kroz haotičan svet u kom pokušava da pronađe svoje mesto. Od nesrećnog detinjstva do otkrića talenta za pripovedanjem i pisanjem njegovo putovanje naizgled je smešno i tragično, ali uvek puno boja, života i humanosti.

– To je putovanje kroz život, priča o tome kako pokušava da pronađe svoj put – rekao je glavni glumac Patel o svom liku.

Prodirući kroz masivno literarno delo, koscenarista Sajmon Blekvel i reditelj Januči, koji su već zajedno radili na filmu „In the Loop“, stavili su akcenat na komediju.

Sam Čarsl Dikens je govorio da mu je to jedna od najdražih knjiga, a roman se prvi put pojavio sredinom devetnaestog veka, kao autobiografski prikaz.

Originalni naslov i prevod na srpski: The Personal History of David Copperfield / Izvanredan život Dejvida Koperfilda. Dužina trajanja filma: 119 minuta. Države i godina proizvodnje: SAD i VB / 2019. Žanr: drama, komedija. Uloge: Dev Patel, Tilda Swinton, Ben Whishaw, Hugh Laurie, Peter Capaldi. Reditelj: Armando Iannucci.

(danubeogradu.rs)