Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi (24. septembar 2020)
Novi filmovi: Trolovi - Svetska turneja
Novi filmovi: Trolovi - Svetska turneja

Novi filmovi (24. septembar 2020)

Novi filmovi u bioskopima od 24. septembra 2020. su: Greh, Pinokio i Trolovi: Svetska turneja koji će imati premijeru tokom vikenda.

Ovo je nedeljni pregled novih filmova u bioskopima. Kratki opisi i trejleri čekaju vas na portalu Dan u Beogradu, a bioskopske repertoare pogledajte na OVOM LINKU.

Greh

https://youtu.be/tL14QFs2bNM

Ovo je priča o životu renesansnog vajara i slikara Mikelanđela Buonarotija. Savremenici ga smatraju genijem, dok on živi u siromaštvu, iscrpljen borbom da završi radove na svodu Sikstinske kapele.

Posle smrti pape Julijusa II, njegovog zaštitnika i poglavara plemićke porodice Dela Rovere, Mikelanđelo postaje opsednut pronalaskom najkvalitetnijeg mermera kako bi dovršio papinu grobnicu. Odanost umetnika biva upitna, kada je za papu postavljen Lav X iz suparničke porodice Mediči, koji mu nudi unosnu novu porudžbinu – fasadu bazilike San Lorenco.

Originalni naslov i prevod: Il peccato / Greh. Dužina trajanja filma: 134 minuta. Države i godina proizvodnje: Italija, Rusija / 2019. Žanr: biografski, drama, istorijski. Uloge: Yuliya Vysotskaya, Orso Maria Guerrini, Glen Blackhall. Reditelj: Andrey Konchalovskiy.

Pinokio

https://youtu.be/Qli8_Dy8DRg

Posle domaće premijere na Festivalu evropskog filma na Paliću, u domaćim bioskopima je moderna filmska adaptacija filma nastalog po čuvenoj priči staroj više od sto godina, na osnovu koje je snimljen i Diznijev crtani film uz koji su rasle mnoge generacije.

Priča sa snažnim naravoučenijem, koja i dan danas krasi police naših domova, ostala je večna inspiracija za filmsku industriju. Ovoga puta pod okriljem proslavljenog reditelja Matea Garonea i sa jedinstvenim Robertom Beninjijem u ulozi Đepeta, Pinokio dobija jedno novo lice u savremenoj filmskoj adaptaciji.

Beninji tumači lik poznatog usamljenog stolara Đepeta, koji klešući lutka od drveta, pred sobom izaziva čudo i stvara vragolastog dečaka Pinokija. Kao i svako dete, Pinokio je radoznao, a o svetu u kom živi uči iz svojih pokušaja i grešaka. Posedujući urođenu dečiju hrabrost, Pinokio postoje ono što je i trebalo da bude – pravi dečak.

Film o lutku koga znamo kao dečaka kome, kad slaže, poraste nos, snimljen je, kako ističu svetski kritičari, verodostojan, prateći istoimenu originalnu knjigu Karla Kolodija koja u Italiji ima status literarne kraljice, uvučene pod kožu Italijana.

Interesantno je i podsećanje da je 2002. godine Roberto Beninji snimio svoju verziju Pinokija, kada mu je pripala trostruka uloga – reditelja filma, scenariste i uloga samog drvenog lutka.

Originalni naslov i prevod: Pinocchio / Pinokio. Dužina trajanja filma: 124 minuta. Države i godina proizvodnje: Italija, Francuska, VB / 2019. Žanr: fantastika. Uloge: Roberto Benigni, Federico Ielapi, Rocco Papaleo, Massimo Ceccherini. Reditelj: Matteo Garrone.

Trolovi: Svetska turneja

https://youtu.be/LeJ6U1Ka1Xc

U subotu, 26. septembra, u bioskopu Cineplexx Delta City, premijerno će biti prikazan film Trolovi: Svetska turneja, a od nedelje će se prikazivati i u ostalim bioskopima.

Omiljeni animirani junaci, Maka i Zakeralo će otkriti da su oni samo jedno od šest različitih trolovskih plemena, koje žive na šest različitih teritorija i posvećeni jednom od šest muzičkih pravaca: fanku, roku, kantri muzici, tehno muzici, klasičnoj i pop roku. Tako da će njihov svet postati mnogo veći i mnogo, mnogo bučniji.

Originalni naslov i prevod: Trolls World Tour / Trolovi: Svetska turneja. Dužina trajanja filma: 94 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: animirani, komedija. Glasovi / sinhronizacija: Ana Štajdohar, Marko Mandić, Iva Stefanović, Branislav Platiša, Milan Živadinović Billy, Slobodan Stefanović, Đurđina Radić Djixx, Nikola Antonović Anton, Marko Marković, Đorđe Grgurović Grzi. Reditelji: Walt Dohrn, David P. Smith.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.