Naslovna » Izlasci » Pozorište » Reflektor teatar: Još dve predstave do kraja leta
Reflektor teatar: Sumnjivo lice
Reflektor teatar: Sumnjivo lice

Reflektor teatar: Još dve predstave do kraja leta

Nakon što su predstave „Muškarčine“ i „Urednik“ otvorile ponovni repertoar, Reflektor teatar nastavlja sezonu „Post-istina je laž“.

S obzirom na odobrenje Vlade Srbije da pozorišta ponovo počnu da rade, Reflektor teatar je, uz poštovanje preporučenih mera zaštite, nastavio svoje aktivnosti u Dorćol Platz-u (Dobračina 59b).

Sledeća na repertoaru je predstava „Ekstremizam: Kako ja ovo sinu da objasnim?„, zakazana za 15. septembar.

Ovaj pozorišni dokumentarac, po scenariju Filipa Grujića i režiji Vojkana Arsića, govori o ekstremizmu, njegovim uzrocima i posledicama.

– Ekstremizam je tema koja nas okružuje, ali i koja se nalazi u nama. U ovoj predstavi preispitujemo stavove i ponašanje društva, ali se i razračunavamo sa sobom i onim što svi nosimo u dubini svog mozga i želuca. Ekstremizam (latinski „ad extrema“) se može odrediti kao nešto što ide do krajnjih granica, isto kao što i naši ekstremiteti predstavljaju završetke na našem telu. Ekstremitetima se završava granica koja pripada nama, a izvan nje se nalazi svet sa novim granicama i ograničenjima, na koje mi često nemamo uticaj, ali vidimo klanicu – rekao je reditelj Vojkan Arsić.

Posle toga, sledi predstava „Sumnjivo lice„, takođe u režiji Vojkana Arsića, zakazana za 20. septembar. Ova predstava nije rađena samo po čuvenom komadu Branislava Nušića, već i govori o njemu, te preispituje zašto se „ni posle 130 godina nismo promenili kao društvo“, ali i postavlja pitanje: „Šta je smešno?“

Ulaznice za predstave je moguće kupiti na blagajni Reflektor teatra u Dorćol Platz-u, online ili na svim prodajnim mestima Tickets-a.

Takođe, organizatori i organizatorke obaveštavaju sve koji su kupili ulaznice za prethodno (julsko) otkazano izvođenje da ih mogu zameniti ulaznicama za neko septembarsko igranje, kao i da će se predstave održavati na otvorenoj sceni ukoliko dozvole vremenski uslovi.

Sve informacije o ulaznicama, repertoaru i drugim aktivnostima ove nezavisne omladinske produkcije, možete pronaći na njihovom sajtu i društvenim mrežama. (danubeogradu.rs)