Naslovna » Izlasci » Sport » SOFA Open 2020 na Adi Ciganliji
SOFA Open 2020 na Adi Ciganliji
SOFA Open 2020 na Adi Ciganliji

SOFA Open 2020 na Adi Ciganliji

Sportsko udruženje SOFA po šesti put organizuje besplatan turnir za omladinu SOFA Open, 3. i 4. oktobra 2020. na Adi Ciganliji.

Na ovom turniru učestvovaće ljubitelji sporta iz Beograda, Novog Sada, Subotice, Kragujevca i Niša, a učešće je u potpunosti besplatno.

Za sve učesnike i volontere obezbeđena je hrana tokom trajanja turnira, a za sve učesnike koji nemaju prebivalište u Beogradu obezbeđen je smeštaj i prevoz. Igraće se odbojka, basket, stoni tenis i futsal.

– Veoma smo uzbuđeni što se bliži SOFA Open 2020 naš najveći događaj koji organizujemo šestu godinu zaredom. Prvi put imamo priliku da organizujemo SOFA Open na otvorenom gde će se okupiti studenti i mladi iz pet gradova u Srbiji. Našim besplatnim aktivnostima koje redovno organizujemo kao i ovim događajem želimo da motivišemo mlade da se bave sportom i fizičkim aktivnostima. Takođe, želimo da pozovemo sve zainteresovane da dođu da se druže i uživaju zajedno sa nama – poručila je Jelena Dutina, generalni sekretar udruženja.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Pored ovog turnira, SOFA organizuje aktivnosti tokom čitave godine, na Zavodu za sport i medicinu sporta, kao i na SRC „11. april“.

SOFA radi na tome da besplatno bavljenje sportom omogući i mladima u drugim gradovima Srbije. Za sada im je to pošlo za rukom u Subotici, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu.

SOFA je neprofitno sportsko udruženje studentskih i omladinskih fizičkih aktivnosti. Njihova misija je da promovišu volonterizam i aktivizam, zdrav način života, sportski duh i timski rad. SOFA i sada svoje aktivnosti organizuje pod pokroviteljstvom i podrškom Ministarstva omladine i sporta. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.