Naslovna » BG servis » Vikend u Beogradu, 19. i 20. septembar 2020. – korisne informacije
Vikend u Beogradu: Ada Ciganlija (foto: Navajo)
Vikend u Beogradu: Ada Ciganlija (foto: Navajo)

Vikend u Beogradu, 19. i 20. septembar 2020. – korisne informacije

Ovo je poslednji letnji vikend u Beogradu! U subotu i nedelju, 19. i 20. septembra 2020: Pešačka subota, Dani evropske baštine, auto trka i još svašta…

Dobrovoljno davanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Beogradu biće sprovedena u subotu na Paliluli, ispred SC Karaburma (11.00-16.00) i na Vidikovcu, ispred Crkve Svetog Preobraženja (9.00-14.00); u nedelju, autobus će biti u Zemuna parku od 12.00 do 16.00.

Sve akcije dobrovoljnog davanja krvi tokom radne nedelje i vikendom u Beogradu i celoj Srbiji objavljujemo na OVOM LINKU.

Bez struje i bez vode

Na OVOM LINKU smo objavili sva isključenja struje i vode u Beogradu u subotu, 19. septembra 2020.

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza

»»» Zbog Pešačke subote, 19. septembra 2020. će biti obustavljen saobraćaj u Kralja Milana, Kolarčevoj i na Terazijama, a biće i izmena u režim javnog gradskog prevoza. Opširnije – OVDE.

»»» Tokom auto trke „Nagrada Beograda Avala 2020„, biće zatvoren Put za Avalu od 19. septembra u 5.00 do 20. septembra 2020. do ponoći.

»»» Tokom izvođenja radova u Ulici Nedeljka Gvozdenovića, na delu od ulica Viktora Novaka i Dušana Vukasovića, doći će do izmena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi od 19. septembra do 18. oktobra.

Menja se režim rada linija: 70, 72, 74, 75, kao i noćne linije 75N. U smeru ka Bežanijskoj kosi, vozila navedenih linija saobraćaće ulicama Dr Huga Klajna, Ljubinke Bobić, Grčkom, Milana Vujaklije, Nedeljka Gvozdenovića i dalje redovnom trasom. U smeru prema gradu prevoz će se obavljati sledećim ulicama: Nedeljka Gvozdenovića, Marka Pola, Grčkom, Viktora Novaka, Dr Huga Klajna i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenim delovima svojih trasa vozila će koristiti sva postojeća, kao i novouspostavljena stajališta. U smeru ka okretnici „Bežanijska kosa“ uspostavlja se stajalište u Grčkoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Matije Vukovića. U smeru ka gradu, stajalište se uspostavlja u Grčkoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Milana Vujaklije. Takođe, stajalište se uspostavlja u Ulici Viktora Novaka u zoni raskrsnice sa Grčkom ulicom.

»»» Biće izmena u javnog gradskom prevozu i zbog održavanja biciklističke trke na Ušću i zbog triatlona na Adi Ciganliji.

»»» Tokom radova na redovnom održavanju kolovoza u Durmitorskoj ulici, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj biće zatvorena deionica Durmitorske ulice od Savske do ulice Kneza Miloša do 20. septembra 2020. godine.

»»» Tokom radova na tekućem održavanju toplovodne mreže koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“ do 24. septembra 2020. godine za saobraćaj će biti zatvorena raskrsnica ulica Žarkovačke i Mire Popare.

»»» Tokom radova koje obavljaju JKP „Beogradske elektrane“, do 23. septembra 2020. izmenjen je saobraćaj u Ulici Milentija Popovića (kod raskrnice sa Bulevarom Milutina Milankovića) u smeru od Sava centra prema Bulevaru Milutina Milankovića.

Vikend u Beogradu – vesti

»»» Događaje u Beogradu i online programe najavili smo na OVOM LINKU.

»»» U Beogradu su se u noći između petka i subote dogodile tri saobraćajne nesreće u kojima su povređene tri osobe, od kojih jedna teže.

»»» Pokret Let’S Do It! Serbia koji predvodi NVO Zeleni razvojni centar podseća javnost da je 19. septembar Svetski dan čišćenja! Zbog aktuelne situacije neće biti organizovane velike akcije kao proteklh godina. Građani su pozvani da u subotu, 19. septembra, izađu i počiste otpad ispred svoje zgrade, na putu do prodavnice, na dečjem igralištu, na parkingu… Slogan ovogodišnje akcije je „NIJE BLAM DA ČISTIŠ SAM“. Svetska organizacija Let’s do it! je ovu godinu posvetila uklanjanju opušaka kao jednom od najbrojnijih pojedinačnih zagađivača.

Svetski dan čišćenja

»»» Izdavačka kuća Laguna i Delfi knjižare organizuju Dečje dane kulture od 19. do 27. septembra. U svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs očekuju vas veliki popusti na knjige za decu i mlade. Popusti na Lagunina izdanja za jednu dečju knjigu iznosiće 25%, za dve 30%, za tri 35%, a za četiri i više knjiga 40%. Popust na naslove drugih izdavača kao i na odabrani gift program biće 20%. Uz svaku kupovinu obezbeđeni su pokloni, a isporuka je besplatna za sve porudžbine preko sajtova www.laguna.rs i www.delfi.rs na teritoriji Republike Srbije.

»»» Dan Etnografskog muzeja u Beogradu biće obeležen u nedelju, 20. septembra od 12.00, uz otvaranje izložbe „Svirale Etnografskog muzeja“.

»»» Ne zaboravite da je ovo poslednji letnji vikend ove godine i da jesen stiže za par dana.

Vremenska prognoza za 19. i 20. septembar 2020.

Posle svežeg, po kotlinama maglovitog jutra tokom subote sunčano sa slabim vetrom promenljivog pravca. Najniža temperatura od 9 do 15, najviša dnevna od 23 do 27 stepeni.

U nedelju pretežno sunčano i umereno toplo. Vetar slab, na istoku umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 8 do 14, najviša dnevna od 23 do 27 stepeni.

Vikend - prognoza vremena
Izvor: hidmet.gov.rs

Sahrane i kremacije u Beogradu

Na OVOM LINKU možete videti sve zakazane sahrane i kremacije u Beogradu.

Van Beograda

»»» Na OVOM LINKU možete da pogledate u koje zemlje može da se putuje a u koje ne…

Ako želite vikend van Beograda preporučujemo kraći put – do Vršca, a od koristi će biti i ovo:

https://youtu.be/Cw2Fotz-d1I

https://youtu.be/NMK4Pq_UWHk

(danubeogradu.rs)