Naslovna » Izlasci » Festivali » Zemunfest 2020 na Velikom trgu za dž
Zemunfest 2020 na Velikom trgu: U zemlji kontrasta - moja indijska priča
Zemunfest 2020 na Velikom trgu: U zemlji kontrasta - moja indijska priča

Zemunfest 2020 na Velikom trgu za dž

Ovogodišnje letnje izdanje popularne manifestacije Zemunfest biće održano od 9. do 13. septembra 2020. godine, na dve scene na Velikom trgu.

Za pet dana, biće prikazano šest filmova, svetske i domaće kinematografije. Biće organizovan teatar na otvorenom i posebna dečja zona u okviru koje će biti održane radionice slikarstva.

Ovogodišnji Zemunfest otvara film „Istina„, delo svetski priznatog autora-Hirokazu Korede, najpoznatijeg po filmovima „Like Father Like Son“ i „Shoplifters“ za koje je osvojio Zlatnu palmu u Kanu, kao i mnogim drugim višestruko nagrađivanim filmovima. U glavnim ulogama su najveća imena francuske kinematografije Ketrin Denev i Žulijet Binoš, kao i poznati holivudski glumac Itan Houk…ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Na Glavnoj sceni u selekciji filmova biće prikazani i „Optužujem„, „Znoj„, „Šarlatan“ i „Undine„. Na Maloj sceni poslednjeg dana festivala će biti prikazan i jedan dokumentarni film – „U zemlji kontrasta – Moja indijska priča„.

U okviru programa Teatar na otvorenom, biće izvedene predstave „O kakav divan dan„, „Crvenkapa“ i „Ivica i Marica„.

Ulaz će biti besplatan, a posetioci moraju da se pridržavaju mera zaštite koje su važeće.

Zemunfest organizuju Udruženja građana Klub mladih Zemun, ALEF 2018 i Zemunfest. (danubeogradu.rs)