Naslovna » Izlasci » Festivali » 16. Slobodna zona: Na otvaranju svetska premijera filma Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace
16. Slobodna zona: Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace (foto: Joel Ryan)
16. Slobodna zona: Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace (foto: Joel Ryan)

16. Slobodna zona: Na otvaranju svetska premijera filma Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace

Filmski festival Slobodna zona, šesnaesti po redu, biće održan od 5. do 10. novembra 2020. u Beogradu (na nekoliko lokacija), Novom Sadu i Nišu.

Festival će 5. novembra od 19.00 u Kombank dvorani svečano otvoriti svetska bioskopska premijera filma „Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace

Muzički performans Nika Kejva snimljen je 19. juna 2020. neposredno posle ukidanja izolacije u Velikoj Britaniji sa minimalnom ekipom u potpuno praznoj dvorani palate Aleksandra, jednoj od omiljenih koncertnih lokacija u Londonu. Film je deo trilogije koje čine filmovi „20.000 dana na Zemlji“ i „Još jednom s emocijom“.

Ovogodišnje izdanje Filmskog festivala Slobodna zona biće održano tradicionalno u bioskopima, a kao novinu festival će koristiti online platformu KinoKauch preko koje će publika širom Srbije moći da prati filmski program festivala (www.kinokauch.com).

Projekcije će biti organizovane u bioskopima: Kombank dvorana (svečano otvaranje i premijera filma), Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Art bioskopu Kolarac, Bioskopu Fontana i bioskopu Cine Grand u Rakovici.

U Novom Sadu projekcije će biti održane u Kulturnom centru Novog Sada, a u Nišu u Niškom kulturnom centru i Cineplexx-u.

Karte za svečano otvaranje mogu se kupiti od 12. oktobra na biletarnicama Kombank dvorane!

Uskoro ćemo objaviti program. (danubeogradu.rs)