Naslovna » Izlasci » Izložbe » 58. Oktobarski salon – Beogradsko bijenale 2021: Sanjari
58. Oktobarski salon - Beogradsko bijenale 2021: Sanjari
58. Oktobarski salon - Beogradsko bijenale 2021: Sanjari

58. Oktobarski salon – Beogradsko bijenale 2021: Sanjari

Kulturni centar Beograda objavio je novi datum otvaranja manifestacije 58. Oktobarski salon – Beogradsko bijenale kao i izložbene prostore.

Kao što je nedavno bilo objavljeno, na preporuku Grada Beograda i odlukom Sekterarijata za kulturu, a usled aktuelne pandemije, otežanog planiranja i realizacije međunarodnih događaja, manifestacija 58. Oktobarski salon odložena je za 2021. godinu.

Posle ispitivanja mogućnosti korišćenja određenih izložbenih prostora, a u dogovoru sa kustosima, vodeći računa i o drugim sličnim događajima koji su već odloženi za drugu polovinu 2021. godine, objavljeno je da će 58. Oktobarski salon biti realizovan od 25. juna 2021.

Izložba će biti postavljena u Muzeju Jugoslavije, galerijama i bioskopu Kulturnog centra Beograda i javnim prostorima u gradu. Modifikovan kustoski koncept podrazumevaće i veći broj umetničkih intervencija u javnom prostoru u odnosu na prvobitni. Revidirana lista umetnika biće objavljena do kraja godine.

Kulturni centar Beograda planira da tokom trajanja Salona budu uključeni i različiti predstavnici lokalne savremene umetničke scene.

Opširnije na OVOM LINKU.

Podsećamo da je Oktobarski salon likovnih i primenjenih umetnosti Srbije osnovao 1960. godine Narodni odbor grada Beograda i otvaran je godinama 20. oktobra u čast Dana oslobođenja Beograda, i između ostalog „trebalo da doprinese umetničkom vaspitanju naših ljudi i umnogome stimulira stvaranje samih umetnika“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.