Naslovna » Izlasci » Festivali » BOSIFEST 2020: 11. Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom
BOSIFEST 2020: 11. Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom
BOSIFEST 2020: 11. Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom

BOSIFEST 2020: 11. Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom

Jedanaesti Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – BOSIFEST 2020 – biće održan od 19. do 21. oktobra 2020.

U Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1) organizator manifestacije Hendi Centar Koloseum obezbedio je izraelski film „Once upon a boy“ reditelja Urija Levija za svečano otvaranje (19. oktobar, 18.00).

Biće prikazano deset dokumentarnih filmova na različite teme koje se tiču osoba sa invaliditetom, po izboru selektora Igora Toholja. Svi filmovi biće premijerno prikazani u Srbiji.

Žiri ovogodišnjeg BOSIFEST-a je u sastavu: Ognjen Glavonić, Tanja Brzaković i Dejan Dabić; oni će dodeliti sledeće nagrade: Gran Prix za najbolji film, nagradu za najbolju režiju, nagradu za najbolji scenario, kao i specijalne nagrade.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Završna svečanost i dodela nagrada biće održana 21. oktobra od 17.30.

U okviru pratećeg programa Festivala biće održana radionica „Interaktvni film radionica filmskog scenarija za osobe sa invaliditetom“. Radionicu će voditi Ivan Velisavljević, dramaturg i filmski kritičar.

Ulaz na projekcije je besplatan.

BOSIFEST je jedinstven filmski festival u našoj zemlji, ali i u svetskim okvirima, jer je njegov kompletan program posvećen temama života osoba sa invaliditetom, a filmovi koji se prikazuju relevantna su i zapažena ostvarenja dokumentarnog žanra. (danubeogradu.rs)

BOSIFEST 2020 – program

BOSIFEST 2020 - program