Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – oktobar 2020.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - oktobar 2020. (foto: Milan Miljević)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza - oktobar 2020. (foto: Milan Miljević)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – oktobar 2020.

Tokom radova na održavanju ulica kao i zbog drugih razloga tokom oktobra 2020. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Kraljice Natalije…

Za dane vikenda, usled istovara opreme obezbeđene za Ginekološko akušersku kliniku „Narodni front“, doći će do izmene u režimu saobraćaja i zatvaranja Ulica Kraljice Natalije, na deonici od Balkanske do Dobrinjske ulice:

 • 31. 10. / 1. 11. 2020. od 21.00 do 7.00
 • 1. 11. / 2. 11. 2020. od 21.00 do 6.00

Preporuka je da se u periodu izmene režima saobraćaja koriste sledeće alternativne trase:

 • u smeru Brankov most – Kneza Miloša, alternativna trasa: Brankova – Prizrenska – Terazije – Trg Nikole Pašića – Kneza Miloša
 • u smeru Terazije – Kneza Miloša, alternativna trasa: Terazije – Trg Nikole Pašića – Kneza Miloša.

Beograd na vodi…

Od 30. oktobra 2020. počinje da se primenjuje nova organizacija linija javnog gradskog prevoza u zoni Savskog trga i Beograda na vodi. Opširnije na OVOM LINKU.

Batajnički drum…

Od 30. oktobra do 25. novembra zbog radova će biti izmenjene trase linija na Batajničkom drumu. Više pročitajte OVDE.

Ustanička…

Tokom radova koje izvodi ODS „EPS Distribucija“ d.o.o., doći će do zauzeća i raskopavanja delova kolovoza i trotoara u Ustaničkoj između ulica Kruševačke i Vidske, po fazama, od 29. oktobra do 9. novembra 2020. godine.

Nemanjina…

»»» Od 21. 10. 2020. do 26. 1. 2021, JP „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ će izvoditi radove na rekonstrukciji i izgradnji trolejbuske kontaktne mreže u Nemanjinoj ulici, na deonici od Trga Slavija do ulice Kneza Miloša, i u Kneza Miloša u zoni raskrsnice sa Nemanjinom.

Zaplanjska…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, doći će do izmene u režimu saobraćaja u ulici Zaplanjskoj, na deonici između ulice Darvinove i ulice Siva Stena (pored T.C. „Stadion“), od 28. 10. do 16. 11. 2020. godine.

Cetinjska…

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, doći će do izmene u režimu saobraćaja u ulici Cetinjskoj, na deonici od Bulevar Despota Stefana do ulice Džordža Vašingtona, od 28. 10. do 20. 11. 2020. godine.

Ribnička, Borisavljevićeva, Bože Jankovića i Limska…

Tokom radova koje izvodi ODS „EPS Distribucija“ d.o.o., na rekonstrukciji i uklapanju visokonaponske mreže, doći će do izmene režima saobraćaja u ulicama Ribničkoj, Borisavljevićevoj, Bože Jankovića i Limskoj, po fazama, od 24. 10. do 7. 11.2020. godine.

Triše Kaclerovića…

Tokom radova koje izvodi ODS „EPS Distribucija“d.o.o. na rekonstrukciji i uklapanju visokonaponske mreže, doći će do izmene režima saobraćaja u ulicama Triše Kaclerovića, Tabanovačkoj, Ranka Tajsića i Kapetana Miodraga Miletića, po fazama, od 24. 10. do 10. 11. 2020. godine.

Cara Dušana…

»»» Tokom nastavka radova na Zelenom bulevaru, koje izvodi Sekretarijat za investicije, od 22. 10. do 5. 11. 2020, ulica Cara Dušana ostaje zatvorena za saobraćaj na deonici od Kapetan Mišine do Tadeuša Košćuška, kao i raskrsnica Cara Dušana – Kralja Petra. Za saobraćaj se otvara ulica Cara Dušana od Francuske ulice do Kapetan Mišine, osim tramvajskih baštica.

Nedeljka Gvozdenovića…

»»» Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP „Beograd put“, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Nedeljka Gvozdenovića:

 • na deonici od ulice Viktora Novaka do ulice Dušana Vukasovića, u periodu od 19. do 25. 10. 2020;
 • na deonici od ulice Dušana Vukasovića do ulice Srđana Aleksića, u periodu od 26. 10. do 23. 11. 2020.

Bulevar kralja Aleksandra…

»»» Tokom radova koje GSP „Beograd“ izvodi na popravci dela fiderskog kablovskog voda za tramvajsku kontaktnu mrežu, doći će do izmene režima saobraćaja u Bulevaru kralja Aleksandra, na deonici od ulice Luneta Milovanovića do Livanjske, od 15. oktobra do 15. novembra 2020.

Dalmatinska…

»»» U okviru radova koje JKP „Beograd-put“ izvodi na redovnom održavanju u periodu od 14. oktobra do 18. novembra 2020, za saobraćaj će biti zatvorena Dalmatinska ulica na deonici od ulice Laze Dokića do Ruzveltove na sledeći način:

 • od 14. do 30. oktobra 2020. godine biće zatvoren kolovoz i levi trotoar (u smeru kretanja vozila);
 • od 1. do 18. novembra 2020. godine biće zatvoren kolovoz i desni trotoar (u smeru kretanja vozila).

Put Boljevci – Obrenovac…

»»» Zbog radova koje će izvoditi JKP „Beograd-put“ na putu Boljevci – Obrenovac, od 15. do 31. oktobra 2020. doći će do potpune obustave saobraćaja, najavio je Sekretarijat za javni prevoz. Vozila sa pojedinih linija javnog prevoza saobraćaće izmenjenim trasama.

 • Vozila na liniji 860I kretaće se sledećom rutom: naselje „Sava“ – Ravnogorska – Nemanjina – Kralja Aleksandra I – Zabranski put – Obrenovački put – Železnička – industrijska zona „Barič“ – Železnička – Obrenovački put – Most srpsko-kineskog prijateljstva – Auto-put „Miloš Veliki“ – petlja „Surčin“ – beogradska obilaznica – Železnička – Braće Puhalović – Vojvođanska i dalje redovno.
 • Vozila na liniji 904 kretaće se sledećom trasom: AS „Obrenovac“ – Kralja Aleksandra I – Zabranski put – Obrenovački put – Most srpsko-kineskog prijateljstva – Auto-put „Miloš Veliki“ – petlja „Surčin“ – beogradska obilaznica – Železnička – Braće Puhalović – Vojvođanska i dalje redovnom trasom.

Novi Beograd…

»»» Od 12. oktobra 2020. do 30. decembra 2020. doći će do nastavka radova na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom koje izvodi Sekretarijat za saobraćaj. U ovom periodu radovi će se izvoditi na sledećim ulicama i raskrsnicama ulica na Novom Beogradu:

 • Bulevar umetnosti – ulaz u blok 29 (K225);
 • Bulevar Zorana Đinđića – Bulevar umetnosti (K214);
 • Bulevar umetnosti – Blok 30 Novi Merkator (K226);
 • Bulevar Zorana Đinđića – pešački prelaz 2 (K215);
 • Bulevar Zorana Đinđića – pešački prelaz 1 (K216);
 • Bulevar Zorana Đinđića – Španskih boraca (K217);
 • Španskih boraca – blok 25 i 29 (K222);
 • Španskih boraca – blok 26 i 30 (K223);
 • Španskih boraca – blok 26 i 30 (K224);
 • Antifašističke borbe – blok 25 i 22 (K219);
 • Bulevar Zorana Đinđića – Antifašističke borbe (K218);
 • Antifašističke borbe – blok 26 i 21 (K220);
 • Antifašističke borbe – blok 26 i 21 (K221).

Petlja „Petlovo brdo“ – neplanirani radovi…

»»» Zbog neplaniranih radova koje izvodi JP „Srbijagas“ u zoni petlje „Petlovo brdo“, vozila sa linije br. 54 će do daljeg saobraćati izmenjenom trasom i to:

 • u smeru ka Rakovici: Avalska, ulazna rampa na državni put Ib reda br. 22 – smer ka Lazarevcu, državni put Ib reda br. 22 – smer ka Lazarevcu, Petlja „Orlovača“, državni put Ib reda br. 22 – smer ka Beogradu, silazna rampa na lokalni put Rakovica – Železnik (Kružni put Kijevo), Kružni put Kijevo i dalje redovno;
 • u smeru ka Železniku: Miška Kranjca, Pilota Mihaila Petrovića, državni put Ib reda br. 22 – smer ka Lazarevcu, silazna rampa na lokalni put Rakovica – Železnik (ulica Avalska) posle zone ukrštaja sa lokalnim putem Rakovica – Železnik koja će do ulice Avalska biti udvosmerena, lokalni put Rakovica – Železnik (ulica Avalska) i dalje redovno.

Uroševačka…

»»» Tokom radova na izgradnji sekundarne fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, koju izvodi Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, u periodu od 10. oktobra do 30. novembra 2020. za saobraćaj će biti zatvorena ulica Uroševačka, na deonici od ulice Slavka Miljkovića do ulice Dragoslava Petrovića.Radovi u toku

Velizara Kosanovića…

»»» Tokom radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, za saobraćaj će biti zatvorena ulica Velizara Kosanovića, na deonici od ulice Mis Irbijeve do ulice Paje Jovanovića, od 9. oktobra 2020. do 4. decembra 2020.

Petlja „Nova Pazova“…

»»» Od 5. oktobra u 14.00 do 31. oktobra biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na rekonstrukciji natputnjaka (na km 165+030), na delu državnog puta I A reda broj 1, na petlji „Nova Pazova“, saopštilo je JP „Putevi Srbije“. Radovi će se izvoditi u preticajnoj i voznoj saobraćajnoj traci i na levoj i na desnoj strani kolovoza, pa će se saobraćaj u oba smera (smer Novi Sad-Beograd i smer Beograd-Novi Sad) odvijati samo zaustavnim saobraćajnim trakama.

Završeni radovi

Brankova…

»»» Zbog radova na modernizaciji svetlosne saobraćajne signalizacije u Brankovoj ulici, od 17. do 20. oktobra neće raditi signalizacija na raskrsnici sa Pop Lukinom i Carice Milice. Radovi na raskrsnici sa Ulicom carice Milice obavljaće se 17. i 18. oktobra, dok će se na raskrsnici sa Pop Lukinom obavljati u 19. i 20. oktobra. Za saobraćaj u tom periodu neće biti dozvoljeno levo skretanje sa Brankovog mosta u Pop Lukinu.

Tokom radova na pomenute dve raskrsnice neće raditi svetlosni saobraćajni signali, a saobraćaj će se odvijati uz asistenciju saobraćajne policije. Sekretarijat za saobraćaj moli sve učesnike u saobraćaju na povećan oprez, strpljenje, solidarnost i razumevanje.

Jelene Ćetković…

»»» U ulici Jelene Ćetković, od ulice Hilandarske do ulice Kopitareva gradina, od 5. do 30. oktobra 2020, biće zatvoren saobraćaj zbog radova.

Kraljevačka…

»»» Zatvoren je saobraćaj u ulici Kraljevačkoj, na deonici od broja 71 do ulice Vojvode Đurovića, od 3. do 27. oktobra 2020, zbog radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“.

Vojvode Hrvoja…

»»» Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, doći će do izmena u režimu saobraćaja u Ulici Vojvode Hrvoja, na deonici od broja 33 do Ulice Mihaila Gavrilovića, po fazama. Datumi nisu precizirani.

Proleterska…

»»» Tokom radova na regulaciji dela Kijevskog potoka, leva pritoka Topčiderske reke, koje izvodi Grad Beograd-Sekretarijat za privredu, za saobraćaj će, od 13. do 26. oktobra 2020. biti zatvorena ulica Proleterska, na deonici od ulice Letićeve u dužini od 35 m.

Bulevar despota Stefana…

»»» Tokom radova na tekućem održavanju koje izvodi JKP „Beograd-put“ za saobraćaj će biti zatvorena raskrsnica Bulevara despota Stefana i ulice Braće Jugovića u periodu od petka, 23. 10. 2020. u 22.00 do 26. 10. 2020. u 4.00.

Kraljice Natalije…

»»» Tokom istovara 190 komada bolničkih kreveta i 180 komada bolničkih natkasni, koje su obezbeđene za Ginekološko akušersku kliniku „Narodni front“, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Kraljice Natalije, na deonici od Balkanske do Dobrinjske ulice, u periodu:

 • 24/25.10. 2020. i 31.10/1.11. 2020. godine od 21.00 do 7.00;
 • 25/26.10. 2020. i 1.11/2.11. 2020. godine od 21.00 do 6.00.

Pančevački most

»»» Na Pančevačkom mostu, u smeru Pančevo – Beograd, u desnoj saobraćajnoj traci, od 17. do 24. oktobra će se od 18.00 do 6.00 izvoditi radovi na popravci dilatacionih spojnica, a u toku radova saobraćaj će se odvijati levom saobraćajnom trakom, saopštilo je Javno preduzeće „Putevi Srbije“.

Sazanova…

»»» Tokom radova koje izvodi „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P.“, doći će do zatvaranja Sazanove ulice za saobraćaj, na deonici od ulice Jadranske do ulice Jovana Rajića, u periodu od 19. do 23. 10. 2020.

Jurija Gagarina i Bulevar kralja Aleksandra – tramvaji 6, 7, 9, 11, 13, 14

»»» Radovi koje će izvoditi operativna jedinica „Elektrograđevinska operativa“ JKP GSP „Beograd“ na pregledu i popravci tramvajske kontaktne mreže u Ulici Jurija Gagarina, na delu od raskrsnice sa Ulicom antifašističke borbe do raskrsnice sa Bulevarom Crvene armije (druga faza), kao i u Bulevaru kralja Aleksandra na pregledu i popravci tramvajskih šina u zoni okretnice „Ustanička“ (prva faza), prouzrokovaće od subote, 17. oktobra, od 0.30 do 19. oktobra, do 3.30 promenu režima rada linija javnog gradskog prevoza.

Tokom subote i nedelje, 17. i 18. oktobra, promene u režimu rada linija JGP su sledeće:

 • tramvaji sa linije 6 saobraćaće na skraćenoj trasi: Tašmajdan /park/ – stara okretnica „Kluz“ i nosiće oznaku 6L;
 • tramvaji sa linije 7 saobraćaće na skraćenoj trasi: stara okretnica „Kluz“ – Bulevar Milutina Milankovića /Depo „Sava“/ i nosiće oznaku 7L1;
 • tramvaji sa linije 9 saobraćaće na skraćenoj trasi: Banjica – Bulevar Milutina Milankovića /“Depo Sava“/ i nosiće oznaku 9L1;
 • tramvaji sa linije 13 saobraćaće delimično izmenjenom trasom: Banovo brdo – Pristanište /preko Mosta na Adi/ i nosiće oznaku 13L;
 • tramvaji sa linije 14 saobraćaće na skraćenoj trasi: Banjica – stara okretnica „Kluz“ i nosiće oznaku 14L;
 • tramvajska linija 11L privremeno se ukida.

Uspostavlja se privremena autobuska linija sa oznakom 7A (Blok 45 – TC „Ušće“).

Trasa ove linije u smeru ka TC „Ušće“ je sledeća: Blok 45 – Dr Ivana Ribara – Jurija Gagarina – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – Ušće – TC „Ušće“, a u smeru ka „Bloku 45“: TC „Ušće“ – Ušće – Milentija Popovića – Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Jurija Gagarina – Dr Ivana Ribara – Blok 45.

Kada je reč o stajalištima, ukida se terminus „Ustanička“ za tramvajske linije 6, 7 i 14, a uspostavlja izlazno stajalište u Bulevaru Milutina Milankovića za linije 7L1 i 9L1 posle raskrsnice sa Ulicom antifašističke borbe, u smeru ka Depou „Sava“. Polazno stajalište na trasi linija 7L1 i 9L1 biće postojeće stajalište „Milutina Milankovića“ u Bulevaru Milutina Milankovića.

Na izmenjenim delovima trasa vozila će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a.

Jove Ilića…

»»» Tokom radova na rekonstrukciji sekundarne vodovodne mreže, koju izvodi „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju“, od 6. do 18. oktobra 2020. za saobraćaj će biti zatvorena ulica Jove Ilića, na deonici od ulice Jošaničke, do ulice Pukovnika Purića.

Hilandarska…

»»» U ponedeljak i utorak, 12. i 13. oktobra 2020, zbog radova za saobraćaj će biti zatvorena ulica Hilandarska, na deonici od ulice Cetinjske do ulice Đure Daničića.

Dečanska…

»»» Tokom nastavka radova na redovnom održavanju ulice Dečanska, koje obavlja JKP „Beograd put“ za saobraćaj će biti zatvorena jedna saobraćajna traka i trotoar od Terazijskog tunela do Makedonske, od 3. 10. u 7.00 do 5. 10.2020. u 6.00, i od 22.00 do 6.00, 5/6. 10; 6/7. 10; 7/8. 10. i 8/9. 10. 2020.

Ljube Tadića…

»»» U ulici Ljube Tadića, do 6. 10. 2020. ODS „EPS Distribucija“ izvodi radove na izgradnji montažno betonske trasnsformatorske stanice MBTS 10/0.4kV.

Nedeljka Gvozdenovića…

»»» Tokom izvođenja radova u Ulici Nedeljka Gvozdenovića, na delu od ulica Viktora Novaka i Dušana Vukasovića, izmenjen je rad linija javnog prevoza. Radovi se izvode do 18. oktobra.

Izmenjen je režim rada linija: 70, 72, 74, 75, kao i noćne linije 75N. U smeru ka Bežanijskoj kosi, vozila navedenih linija saobraćaju ulicama Dr Huga Klajna, Ljubinke Bobić, Grčkom, Milana Vujaklije, Nedeljka Gvozdenovića i dalje redovnom trasom. U smeru prema gradu prevoz se obavlja sledećim ulicama: Nedeljka Gvozdenovića, Marka Pola, Grčkom, Viktora Novaka, Dr Huga Klajna i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenim delovima svojih trasa vozila koriste sva postojeća, kao i novouspostavljena stajališta. U smeru ka okretnici „Bežanijska kosa“ uspostavljeno je stajalište u Grčkoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Matije Vukovića. U smeru ka gradu, stajalište je uspostavljeno u Grčkoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Milana Vujaklije. Takođe, stajalište je uspostavljeno u Ulici Viktora Novaka u zoni raskrsnice sa Grčkom ulicom.

Petlja „Petlovo brdo“…

»»» Tokom izvođenja radova na izgradnji petlje „Petlovo brdo“ doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

 • U toku druge faze radova doći će do zatvaranja ulazno-izlazne rampe na petlji „Petlovo brdo“ kojom se saobraćaj spušta sa Ibarske magistrale u smeru ka Beogradu na lokalni put Rakovica-Železnik (Kružni put Kijevo) do 4. oktobra. Tokom izvođenja radova, vozila na liniji 521 saobraćaće u smeru ka Železniku redovnom trasom, a u smeru ka Vidikovcu saobraćaće sledećom deonicom: Avalska – ulazna rampa na Ibarsku magistralu u smeru ka Lazarevcu – petlja „Orlovača“ – Ibarska magistrala u smeru ka Beogradu i dalje redovnom trasom.
 • U trećoj fazi doći će do zatvaranja lokalnog puta Rakovica-Železnik (Kružni put Kijevo) u visini raskrsnice sa Ibarskom magistralom, kao i ulazno-izlazne rampe na petlji „Petlovo brdo“ kojom se saobraćaj spušta sa Ibarske magistrale u smeru ka Beogradu na lokalni put Rakovica-Železnik (Kružni put Kijevo) od 5. do 10. oktobra. Radovi će se izvoditi tako što će u toku dana na sat vremena biti zatvoren za saobraćaj lokalni put Rakovica-Železnik (Kružni put Kijevo), pa zatim na sat vremena otvoren i tako naizmenično. Tokom izvođenja radova vozila javnog prevoza na liniji 54 će saobraćati u smeru ka Rakovici sledećom trasom: Avalska – ulazna rampa na Ibarsku magistralu u smeru ka Lazarevcu – Petlja „Orlovača“ – Ibarska magistrala u smeru ka Beogradu – Ulica pilota Mihaila Petrovića – Miška Kranjca i dalje redovnom trasom. U smeru ka Železniku vozila će se kretati trasom: Miška Kranjca – Pilota Mihaila Petrovića – Ibarska magistrala u smeru ka Lazarevcu – silazna rampa na lokalni put Rakovica-Železnik (Avalska ulica) i dalje redovnom trasom.
 • U poslednjoj fazi će se izvoditi radovi na desnoj strani kolovoza u smeru ka Lazarevcu, na delu od skretanja za prodajni objekta METRO do pozicije koja se nalazi ispred ulazno-izlazne rampe na petlji „Petlovo brdo“, kojom se saobraćaj spušta sa Ibarske magistrale u smeru ka Lazarevcu na lokalni put Rakovica-Železnik (Avalska) od 9. do 12. oktobra. Tokom izvođenja radova za saobraćaj ostaje slobodna širina kolovoza Ibarske magistrale od po tri metra u oba smera.

Dečanska…

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Dečanske ulice, koje obavlja JKP „Beograd put“ za saobraćaj će biti zatvorena jedna saobraćajna traka i trotoar od Makedonske do Terazijskog tunela, od 22.00 do 6.00, 1/2. oktobra 2020. godine.

Grge Adrijanovića…

»»» Tokom radova na redovnom održavanju ulice Grge Adrijanovića 3. deo koje izvodi JKP „Beograd put“ onemogućen je saobraćaj na deoci ulice ispred broja 12 do 9. oktobra 2020. godine.

Hopovska…

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Hopovske ulice koje izvodi JKP „Beograd put“ onemogućen je saobraćaj na deoci od ulice Bratstva i jedinstva do Ulice Drinske divizije do 11. oktobra 2020. godine.

Bulevar Nikole Tesle…

»»» Tokom radova na redovnom održavanju Bulevara Nikole Tesle koje izvodi JKP „Beograd put“ do 4. oktobra 2020. za saobraćaj će biti zatvorene kolovozne trake i to u smeru od ul. Ušće ka Bulevaru Mihajla Pupina do 4. oktobra 2020.

Dečanska i Ulica braće Jugovića…

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će od 9. oktobra, od 22 sata do 12. oktobra, do 4 sata ujutro doći do izmena linija gradskog prevoza zbog redovnog održavanja u Dečanskoj i Ulici braće Jugovića.

Kako se navodi, to se odnosi na deo od ulaza u Terazijski tunel do Makedonske, kao i na Ulicu braće Jugovića, deo od Makedonske do Bulevara despota Stefana, uključujući i raskrsnicu kod Doma omladine.

Linije 28 i 41 se ukidaju od sutra, od 22 do 24 sata, i vozila se prebacuju na liniju 40. Linija 40 ukida se od subote od 4 do nedelje do 24 časova, i umesto nje se uspostavlja privremena autobuska linija 40A (Zvezdara – Banjica 2).

Vozila na linijama 16 i 95 saobraćaće u smeru ka Novom Beogradu trasom: Bulevar despota Stefana – Cvijićeva – Takovska – Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Dečanska – Terazijski tunel i dalje redovnom trasom. U smeru prema gradu: Brankova – Prizrenska – Terazije – Kolarčeva – Trg republike – terminus „Trg republike“ – Bulevar despota Stefana i dalje redovno.

Vozila sa linija 24, 37 i 44, u smeru prema Neimaru, Kneževcu i Senjaku, saobraćaće redovno, dok će u smeru prema Dorćolu ići deonicom: Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Terazije – Kolarčeva – Trg republike i dalje redovnom trasom.

Na liniji 27, vozila će ići u smeru ka Mirijevu trasom: terminus „Trg republike“ – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike – Kolarčeva – Terazije – Trg Nikole Pašića i dalje redovno. Smer prema Trgu republike ostaje bez promena, dok vozila sa linija 27E, 35 i 43 saobraćaju na skraćenoj trasi do Trga republike. Kako se navodi, prema Mirijevu, Lešću i Kotežu vozila idu deonicom: terminus „Trg republike“ – Bulevar despota Stefana i dalje redovno, a u smeru ka Trgu republike trasom: Bulevar despota Stefana – Braće Jugovića – Francuska – terminus „Trg republike“.

Vozila na liniji 58 saobraćaće u smeru ka Novom Železniku Bulevarom despota Stefana, Cvijićevom, Takovskom, Kneza Miloša i dalje redovno, a u smeru ka Pančevačkom mostu ulicama Kneza Miloša, Takovskom, Cvijićevom i dalje redovno. Na linijama 65 i 77, vozla saobraćaju u smeru prema Novom Beogradu ulicama 27. marta, Takovskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Terazijskim tunelom i dalje redovno, a u smeru ka Zvezdari takođe redovnom trasom.

Kada je reč o noćnom prevozu, u saopštenju se ističe da će vozila na linijama 15N, 68N, 75N, 603N, 704N i 706N saobraćati u smeru ka Novom Beogradu sledećom trasom: Trg republike (polazna stajališta za dnevne linije 27, 32E i 43) – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Takovska – Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Dečanska – Terazijski tunel i dalje redovnom trasom, a u smeru prema gradu trasom: Brankova – Prizrenska – Terazije – Kolarčeva – Trg republike – terminus „Trg republike“. Vozila sa linija 27N i 32N, u smeru prema gradu, saobraćaće trasom: 27. marta – Džordža Vašingtona – Bulevar despota Stefana – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike – terminus „Trg republike“, dok će ka Mirijevu i Višnjici ići redovno.

Vozila na linijama 37N i 511N, u smeru prema Kneževcu i Sremčici, redovno saobraćaju, a u smeru ka gradu trasom: Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Terazije – Kolarčeva – Trg republike – terminus „Trg republike“.

Na linijama 56N i 301N, vozila će ići, u smeru prema Rušnju i Grockoj, trasom: Trg republike – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike – Kolarčeva – Terazije – Trg Nikole Pašića – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom, a u smeru prema gradu trasom: Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Terazije – Kolarčeva – Trg republike – terminus „Trg republike“.

Vozila sa linije 101N, smer prema Padinskoj Skeli saobraćaju redovno, a u smer prema gradu trasom: Bulevar despota Stefana – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike – terminus „Trg republike“.

Na liniji 202N, vozila u smer prema Velikom selu saobraćaju trasom: Trg republike – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike – Kolarčeva – Terazije – Trg Nikole Pašića – Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovno, dok u smeru prema gradu redovnom trasom.

Vozila na liniji 304N, smer prema Ritopeku, kreću se trasom: Trg republike (polazno stajalište za dnevnu liniju 27) – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Takovska i dalje redovno, a u smeru prema gradu trasom: Takovska – Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Terazije – Kolarčeva – Trg republike (polazno stajalište za dnevnu liniju 27).

Na ekspres liniji E6, smer prema Novom Beogradu, vozila se kreću trasom: Bulevar despota Stefana – Cvijićeva – Takovska – Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Dečanska – Terazijski tunel i dalje redovno, a u smeru prema gradu trasom: Brankova – Prizrenska – Terazije – Kolarčeva – Trg republike – terminus „Trg republike“ – Bulevar despota Stefana i dalje redovno.

Ljube Nenadovića u Obrenovcu…

»»» Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju ulice Ljube Nenadovića u Obrenovcu, na delu od ulice Vojvode Mišića do ulice Kralja Aleksandra I, od 5. 10. do 11. 10. 2020. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova predviđeno je zatvaranje predmetne deonice, zbog čega će doći do promena u radu linije javnog prevoza:

 • vozila sa linija javnog prevoza br. 911, 911A i 914 će u smeru prema Belom polju i Bori Kečiću umesto ulicom Ljube Nenadovića saobraćati ulicama Nemanjina, Kralja Aleksandra I, Đačkog bataljona, Momčila Kalajdžića – Muje, Cara Lazara i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno;
 • vozila sa linija javnog prevoza br. 912 i 912A će u smeru prema Zvečkoj umesto ulicom Ljube Nenadovića saobraćati ulicama Nemanjina, Kralja Aleksandra I, Đačkog bataljona, Momčila Kalajdžića – Muje, Braće Joksića (državni put IIA reda br. 144) i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno;
 • vozila sa linija javnog prevoza br. 951, 951A, 952A, 953, 955, 958, 959, 971, 972A, 973A, 974, 975, 977 i 981 će u smeru prema Stublinama umesto ulicom Ljube Nenadovića saobraćati ulicama Kralja Aleksandra I, Zabranski put, Belopoljska, Cara Lazara i dalje redovnim trasama, dok će u smeru prema Obrenovcu saobraćati ulicama Cara Lazara, Belopoljska, Zabranski put, Kralja Aleksandra I, AS Obrenovac;
 • vozila sa linija javnog prevoza br. 953A, 954, 960, 961, 973, 975A, 978 i 983 će u smeru prema Stublinama umesto ulicom Ljube Nenadovića saobraćati ulicama Kralja Aleksandra I, Zabranski put, Belopoljska, Cara Lazara i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linija javnog prevoza br. 946, 960A, 961A, 974A, 975B, 976, 977A i 982 će u smeru prema Obrenovcu saobraćati ulicama Cara Lazara, Belopoljska, Zabranski put, Kralja Aleksandra I, AS Obrenovac).

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti autobusko stajalište „Naselje Dudovi“ u smeru prema AS Obrenovac, kao i privremena stajališta;

 • „Vrtić“ u ulici Đačkog bataljona, preko puta prodajnog objekta „Lidl“, odnosno oko 80,0 metara posle obdaništa „Veseljko“;
 • „Momčila Kalajdžića Muje“u ulici Đačkog bataljona, 20,0 metara ispred raskrsnice sa ulicom „Momčila Kalajdžića Muje“.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.