Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Kombank dvorana: Koncert „Dvanaest godišnjih doba“
Dvanaest godišnjih doba: Almazian Symphony (foto: Pauline Fourcade)
Dvanaest godišnjih doba: Almazian Symphony (foto: Pauline Fourcade)

Kombank dvorana: Koncert „Dvanaest godišnjih doba“

U nedelju, 25. oktobra 2020. od 20.00, u organizaciji Centra beogradskih festivala u Kombank dvorani biće održan koncert „Dvanaest godišnjih doba“.

To je novi projekat violiniste Hačatura Almazjana, koji će sa ženskim orkestrom Almazian Symphony, pored već slavnih raskošnih ostvarenja Antonija Vivaldija i Astora Pjacole, srpskoj publici premijerno predstaviti „Nova godišnja doba“ savremenog jermenskog kompozitora Vače Šarafjana.

Program koncerta „Dvanaest godišnjih doba“, u režiji Marka Manojlovića će na poseban način obojiti fantastične umetnice: glumica Sloboda Mićalović, zvezda svetskih operskih scena – sopran Svetlana Aksenova, solistkinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu – balerina Tatjana Tatić, a peščanu animaciju izvodiće pobednica takmičenja „Ukrajina ima talenat“, Ksenija Simonova.

Svaka od njih nastupiće u jednom od godišnjih doba Šarafjana i tako oslikati savremeni kompozitorski izraz ovog kompozitora svetskog renomea.

„Prolećna pesma“, „Letnji ples“, „Jesenja arija“ i „Zimski mesec“, svaki je stav s posebnom namenom, odnosno interpretativnim saradnikom kao svojevrsnim solistom – pevačem, plesačem, crtačem i naratorom.

„Dvanaest godišnjih doba“ i… uzbudljiv, zabavan i izuzetan ansambl

Jermenski violinista i producent Hačatur Almazjan je umetnički direktor, vođa i solista popularnog i svestranog ženskog ansambla Almazian Symphony, sastavljenog od veoma talentovanih muzičara, koji je osnovao zajedno sa srpskom violončelistkinjom Tamarom Savić 2007. godine.

Na početku svog delovanja pozvani su da otvore prvo izdanje festivala Kustendorf na Mokroj Gori. Posle niza uspešnih nastupa sledili su pozivi za nastupe u sedištu UNESKO-a u Parizu, Moskvi, za otvaranje i zatvaranje Filmskog festivala u Briselu, kao i na festivalima Skopsko leto, Sea dance i Ohridsko leto.

Vrhunac njihovog puta ka trijumfu je njihovo trostruko gostovanje na Exit festivalu 2008, 2015. i 2018. Ocenjeni kao uzbudljiv, zabavan i izuzetan ansambl, nastupali su u različitim krajevima sveta u gradovima kao što su Dubai, Hong Kong, Singapur, Atina, Amsterdam, Jerevan, Antverpen itd.

Almazjan je često angažovan kao savetnik i asistent brojnim savremenim kompozitorima koji koriste najnovije tehnologije veštačke inteligencije. Naizmenično svira na dve sjajne violine: Đuzepe Galjano iz 1774. godine iz kolekcije Are Simonjana i Gand & Bernardel iz 1886, koja je u vlasništvu porodice Garnije.

Ulaznice po ceni od 1000 dinara se prodaju na blagajni Kombank dvorani. (danubeogradu.rs)