Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Krizni štab: Zabrana okupljanja većeg broja ljudi; maske preporučljive na otvorenom
Krizni štab: Maske obavezne i na otvorenom (foto: Pixaabay)
Krizni štab: Maske obavezne i na otvorenom (foto: Pixaabay)

Krizni štab: Zabrana okupljanja većeg broja ljudi; maske preporučljive na otvorenom

Krizni štab pooštio je mere zaštite od virusa korona u Srbiji, pa su od sada maske poželjne i na otvorenim prostorima, a tu je zabrana okupljanja…

Sednica Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 održana je jutros.

Zbog pogoršane situacije, to jest većeg broja zaraženih virusom korona, odlučeno je da se lokalnim samoupravama zabrani da dozvoljavaju okupljanja više od 30 osoba u zatvorenim prostorima.

Doneta je i odluka da su maske obavezne od sada i na otvorenim prostorima, kao i da Beogradska arena od ponedeljka, 19. oktobra 2020, ponovo bude spremna za prijem pacijenata obolelih od COVID-19.

Vlada je razjasnila odluku Kriznog štaba o nošenju maski na otvorenom. Prema objašnjenju Vlade, nošenje maski je obavezno u zatvorenim prostorima, dok se građanima preporučuje da maske nose i na otvorenom, prenosi RTS.

Broj obolelih u Srbiji već nekoliko dana raste, pa je u poslednja dva dana broj novozaraženih veći od 200. Iako je situacija kod nas bolja nego u državama u regionu, virus korona ima veliki potencijal brzog širenja pa to nije nikakva uteha, rekli su predstavnici Kriznog štaba.

Ostale mere koje su donete ranije će se i dalje primenjivati: radno vreme ugostiteljskih objekata je do 23.00, obavezno je nošenje maski u svim situacijama, osim dok se sedi za svojim stolom.

Iz Kriznog štaba naglašavaju da je bitno da svi uslužni objekti imaju odgovorno lice koje će striktno sprovoditi sve preventivne mere koje se tiču COVID-19.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.