Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi: Stan 32, Čistilište, Vikend sa ćaletom, Gloria Mundi, Igra strave
Novi filmovi: Stan 32
Novi filmovi: Stan 32

Novi filmovi: Stan 32, Čistilište, Vikend sa ćaletom, Gloria Mundi, Igra strave

Novi filmovi u bioskopima od 29. oktobra 2020. su: domaći Vikend sa ćaletom, horori Stan 32, Čistilište i Igra strave i francuska drama Gloria Mundi.

Stan 32

Noću se nevolje prikradaju gradom, ali šta ako se ona najjezivija krije u vašem domu?

Krajem sedamdesetih godina 20. veka, porodica Olmedo kupuje stan 32 u ulici Manuela Malasenja, u starom delu Madrida. Napuštajući malo provincijsko mesto krenuli su put prestonice koja im nudi prosperitet i život iz snova. Ali, postoji nešto što Olmedovi ne znaju: u stanu koji su kupili – nisu sami. Neobjašnjive pojave koje ih prate u stopu uskoro će im ugroziti živote… U najgledanijem ovogodišnjem španskom filmu, koji je zasnovan na istinitim događajima, počinje borba na život ili smrt.

Originalni naziv i prevod na srpski: Malasaña 32 / Stan 32. Dužina trajanja filma: 104 minuta. Država i godina proizvodnje: Španija / 2020. Žanr: horor. Uloge: Begoña Vargas, Iván Marcos, Bea Segura, Sergio Castellanos. Reditelj: Albert Pintó.

Čistilište

Posle premijere filma „Čistilište“ (C.L.E.A.N.) na Festivalu srpskog filma fantastike ova horor misterija stiže u bioskope širom Srbije od 29. oktobra.

Australijski glumac grčkog porekla Kostas Mandilor bio je gost Beograda povodom premijere svog novog filma i tim povodom je izjavio:

– Virus korona je bolan za svakoga, a mi Grci, kao i vi Srbi ne volimo da budemo zatvoreni, zato je pravo vreme za filmove. Ljudi vole da gledaju horor filmove, da osete strah i uzbuđenje znajući da u svakom trenutku mogu da prekinu gledanje, za razliku od horora u pravom životu, kao što su rat ili bolest u porodici. Za mene je ova uloga bila velika promena, jer nisam dosad igrao ovakvu vrstu karaktera, ali mislim da smo svi uradili odličan posao.

Film je sniman u koprodukciji tri zemlje: Velike Britanije, Hrvatske i Nemačke, dok je za maske u filmu bio zadužen naš najpoznatiji masker Miroslav Lakobrija.

Film prati kriminalističkog psihologa Nou Bišopa koji vodi troje svojih pacijenata sa svog odeljenja u sanatorijum, verujući da novi program doktora Molinara može poboljšati život ovih mladih zatvorenika. Program terapije nazvan C.L.E.A.N. (Cerebral Lateralization Enforcement and Neuroactivation), naizgled naučni, sve više zadire u okultno i prelazi u „obrnuti egzorcizam“ za razmenu demonskih stvorenja uz ljudske žrtve. Iako mnogi pacijenti misle da bi sve mogla biti halucinacija, Noa, uz pomoć svoje učenice Emili, mora da ostane pri zdravoj pameti i spreči Molinara da pripremi dolazak ‘zveri’.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: C.L.E.A.N. / Čistilište. Dužina trajanja filma: 110 minuta. Države i godina proizvodnje: VB, Hrvatska, Nemačka / 2019. Žanr: horor, misterija, triler. Uloge: Costas Mandylor, Fred Lobin, Jenny Paris. Reditelj: Aurelio Toni Agliata.

Vikend sa ćaletom

Sredovečni beogradski kriminalac Kašika, pripadnik stare škole, zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi, žarko poželi da provede vikend sa Ognjenom, jedanaestogodišnjim sinom iz prethodnog braka.

Bivša supruga mu izlazi u susret jer je svesna činjenice da se Kašiki bliži kraj i da je to verovatno poslednji susret sina sa ocem. S obzirom na to da ga nije viđao pet godina jer je zbog „malih komplikacija“ imao zabranu prilaska dečaku, Kašika pokušava da po ubrzanom kursu u sina utisne sve ono što on smatra važnim za život i preživljavanje na ulici i da istovremeno iz malog istera sve ono što je po njegovom mišljenju mekano, slabašno i devijantno.

Odrastao u savremenom wi-fi okruženju, Ognjen iz virtuelnog, munjevito, bez vremena da dođe do daha, upada u podzemni svet svog oca koji pokušava nemoguće – da u nekoliko dana isporuči svu toplinu, iskustvo i mudrost koje poseduje, istovremeno pokušavajući da kao „pravi beogradski šmeker“ od malog sakrije svoju bolest…

Originalni naziv filma: Vikend sa ćaletom. Dužina trajanja filma: 113 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2020. Žanr: komedija. Uloge: Nenad Jezdić, Vasa Vraneš, Branko Vidaković. Reditelj: Miroslav Momčilović.

Gloria Mundi

https://youtu.be/XCi0wQfSbUU

Po izlasku iz zatvora, Danijel se vraća u svoju kuću u Marselju, gde se njegova kćerka Matilda upravo porodila.

Matilda, koja radi pola radnog vremena u prodavnici, i njen muž Nikola, samostalni taksista, bore se da sastave kraj s krajem. Situacija se pogoršava kada Nikolu napadnu drugi taksisti, njegovi suparnici. Sada je na Danijelu da traži pravdu za svoju porodicu.

Originalni naziv filma: Gloria Mundi. Dužina trajanja filma: 106 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, Italija / 2019. Žanr: drama. Uloge: Gérard Meylan, Jean-Pierre Darroussin, Ariane Ascaride, Anaïs Demoustier. Reditelj: Robert Guédiguian.

Igra strave

„Igra strave“ je nova vizija horora. Mladi Azi Robertson je u ulozi Olivera, usamljenog mladića koji se oseća drugačije od svih ostalih. Na svom tabletu očajnički traži prijatelja u kom bi našao utehu i utočište.

Upravo tamo tajanstveno stvorenje pokušava da uđe u njegov svet, a Oliverovi roditelji moraju da se bore kako bi spasili sina od tog jezivog stvorenja.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Come Play / Igra strave. Dužina trajanja filma: 96 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2020. Žanr: horor. Uloge: Azhy Robertson, Gillian Jacobs, John Gallagher Jr.. Reditelj: Jacob Chase.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.