Naslovna » Izlasci » Festivali » Prvi festival „Umetnost i ljudska prava“
Prvi festival "Umetnost i ljudska prava": Performans "Zemlja" (fotomontaža: Jadranka Anđelić)
Prvi festival "Umetnost i ljudska prava": Performans "Zemlja" (fotomontaža: Jadranka Anđelić)

Prvi festival „Umetnost i ljudska prava“

DAH Teatar u saradnji sa partnerskim organizacijama realizuje prvi festival „Umetnost i ljudska prava“ u Srbiji, od 23. do 28. oktobra 2020.

Festival je zamišljen kao platforma za pokretanje i predstavljanje ideja i koncepta koje u prvi plan stavljaju i povezuju umetnost i ljudska prava, zalažu se za poštovanje ljudskih prava i izgradnju mira u regionu kao i razvoj te ideje u Srbiji.

Do 28. oktobra posetioci će moći da uživaju u programu festivala koji čine performansi, predstave, koncerti, umetničke instalacije, radionice, debate i susreti, razgovori umetnika, aktivista i publike, konferencija, kao i premijera predstave DAH Teatra o dečijim pravima „Za tvoje dobro“.

Program će se održavati uživo na nekoliko lokacija u Beogradu: UK „Stari grad“, CZKD, Malo pozorište „Duško Radović“, Kuća ljudskih prava i Zadužbina Ilije M. Kolarca, uz pridržavanje svih zdravstvenih mera i dozvoljenog broja okupljanja.

Prvi festival "Umetnost i ljudska prava"

Na festivalu „Umetnost i ljudska prava“ biće predstavljen rad i postignuća umetnika iz Srbije i gostiju iz Brazila, a drugi planirani gosti iz inostranstva zbog novonastale situacije će se priključiti preko online platformi za konferenciju i diskusije.

U okviru festivala će biti organizovan niz događaja koji su besplatni i otvoreni za sve, osim koncerta u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Donacije su dobrodošle, a sav prikupljeni novac će se donirati u Fond solidarnosti za najugroženije nezavisne umetnike.

Zbog ograničenog broja mesta, organizatori mole sve zainteresovane posetioce da potvrde svoje učešće putem mejla najmanje dan ranije na adresu office@dahteatarcentar.com.

Program festivala je na OVOM LINKU. (danubeogradu.rs)