Naslovna » Izlasci » Film » Revija kultnih domaćih filmova u Kombank dvorani
Revija kultnih domaćih filmova u Kombank dvorani
Revija kultnih domaćih filmova u Kombank dvorani

Revija kultnih domaćih filmova u Kombank dvorani

Revija kultnih domaćih filmova biće organizovana u Kombank dvorani od 22. do 28. oktobra 2020. godine.

Posle Drive in bioskopa na Adi gde su tokom letnjih meseci prikazani neki od najgledanijih domaćih filmova iz riznice bogate srpske kinematografije, kultne domaće filmove u digitalizovanoj verziji, ljubitelji sedme umetnosti imaće prilike da pogledaju i na velikom platnu Kombank dvorane. Biće prikazano 14 naslova različitih žanrova za sve generacije i to po promotivnoj ceni od 250 dinara.

Publika će moći da se podseti nekih od najgledanijih filmova iz prošlog i početka ovog veka: Kako je propao rokenrol, Tri palme za dve bitange i ribicu, Mi nismo anđeli, Oktoberfest, Zaboravljeni, Balkan ekspres, Tito i ja, Ljubav i moda, Sjećaš li se Dolly Bell, Majstori majstori, Valter brani Sarajevo, Skupljači perja, Miris dunja, Mlad i zdrav kao ruža.

Repertoar pronađite na OVOM LINKU.

Revija kultnih domaćih filmova: Tito i ja
Revija kultnih domaćih filmova: Tito i ja

Komedija, sa elementima drame „Tito i ja“ reditelja i scenariste Gorana Markovića iz 1992. godine važi za je od najgledanijih filmova u modernoj istoriji srpskog filma, a na repertoaru Kombank dvorane naći će se 28.oktobra. Dobitnik je dve nagrade na San Sebastian Internacionalnom festivalu filma 1992. godine, a prati svima dobro poznatu priču desetogodišnjeg dečaka Zorana koji prolazi kroz niz smešnih i konfuznih situacija tokom perioda vrhunca kulta maršala Tita tokom 50-ih godina prošlog veka.

Čuvenog dečaka tumači Dimitrije Vojnov, dok ostatak filmske postave čine legende srpskog filma Lazar Ristovski, Predrag Miki Manojlović, Anica Dobra, Vojislav Voja Brajović, Olivera Marković, Bogdan Diklić, Rade Marković, Dragan Nikolić, Vesna Trivalić i drugi.

Revija kultnih domaćih filmova: Tri palme za dve bitange i ribicu
Revija kultnih domaćih filmova: Tri palme za dve bitange i ribicu

Podsetićemo se i komedije iz 1998. godine „Tri palme za dve bitange i ribicu„, koja će biti prikazana 23. oktobra.

Na spomen nezaboravne „domaćice“ prva asocijacija su autentične uloge Dubravke Mijatović (Nadica) i Srđana Todorovića (Lane), ali projekcija na otvorenom u petak podsetiće gledaoce i na izvanredne filmske role Mirjane Karanović u ulozi direktorke, Milorada Mandića Mande kao Terze, Gorana Radakovića koji je u filmu tumačio Momu, Gorice Popović u filmu ovoga puta u ulozi tetke, Marka Janketića u komediji poznatog kao Mali i drugih.

Radnja filma, smeštena u 1993. godinu sa svim pratećim pojavama – hiperinflacijom i sveopštim srozavanjem, grana se u mnoštvo sitnih epizoda, od kojih svaka oslikava duh tog vremena kroz koje su žitelji Srbije prolazili od zla na gore.

Milan spava na splavu svog drugara, slikara Terze, i njegove slike prodaje novopečenoj eliti. Moma je njegov drugi prijatelj, čuvar trezora u privatnoj banci „Futura“, koju drži poslovna „srpska majka“. Preko puta banke, Nadica zarađuje za život uzdisanjem preko vruće telefonske linije. Dva drugara i njihova ljubimica smišljaju lukav plan kako da opljačkaju pljačkašicu i dočepaju se zabačenog ostrva sa divnom klimom i palmama…

Karte su u prodaji na blagajni Kombank dvorane , dok se rezervacije mogu obaviti i online preko sajta ovog bioskopa. (danubeogradu.rs)