Naslovna » Izlasci » Sport » Takmičenja za Trofej Beograda od 9. do 11. oktobra 2020.
Trofej Beograda 2020 u badmintonu (foto: Pixabay)
Trofej Beograda 2020 u badmintonu (foto: Pixabay)

Takmičenja za Trofej Beograda od 9. do 11. oktobra 2020.

Nekoliko sportskih takmičenja za Trofej Beograda 2020 biće održano u prestonici od petka do nedelje, od 9. do 11. oktobra 2020. godine.

Trofej Beograda u jedrenju na vodi

Na Savskom jezeru, 10. i 11. oktobra, održaće se regata za klasu „Optimist“ – najmlađih učesnika uzrasta od sedam do 15 godina, u okviru manifestacije Trofej Beograda 2020. godine u jedrenju na vodi, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu,

Otvaranje regate je u subotu u 11.00 na Adi Ciganliji, a dodela pehara i medalja u nedelju od 15.00.

Pored takmičara iz beogradskih klubova, učestvovaće i jedriličari iz Golupca, Novog Sada, Smedereva, Bele Crkve, Donjeg Milanovca i sa Palića.

Trofej Beograda u badmintonu

Jubilarni, dvadeseti kup grada, Trofej Beograda 2020 u badmintonu, biće održan u petak i subotu, 9. i 10. oktobra, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji.

Na turniru, koji posle Prvenstva Srbije ima najdužu tradiciju od svih badminton događaja u našoj zemlji, za odličja će se boriti više od sto takmičara iz devet klubova: BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Novi Sad, BK Pančevo, BK Ravens (Kragujevac), BK Zmajevi (Kruševac), BK Čačak i Petrovački sportski klub (Petrovac na Mlavi).

Prvog dana takmičenja rekete će ukrstiti najbolji juniori do 11, 13 i 15 godina, kao i najbolji srpski seniori. Početak takmičenja je zakazan za 9.30, borbe za medalje se očekuju od 15.30, a ceremonija dodele medalja od 17.00. Drugog dana takmičenja, u subotu će nastupiti takmičari B, C i D kategorije.

Organizator je Badminton savez Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu.

(danubeogradu.rs)